Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Kulturministeriet


Large large img 0314 60f321d5f90395c1857e3a87d9f1ed5d acf7eae43be749c0722ad7e254bea0b8

Kulturministeriet är F-sektionens aktivitetsutskott och ansvarar för att det arrangeras roliga evenemang med jämna mellanrum. Myskvällar, lekar, bussresor, välljud och idrottsliga aktiviteter hör liksom traditionsbevarande, stilighet, fin- och fulkultur till Kulturministeriets agenda. Våra funktionärer jobbar hårt hela året för att du ska ha så roligt som möjligt under din studietid!

Poster

Beskrivning

Ansvaret ligger i att iklädd frack eller svart långklänning ta sig själv och fanan till angiven plats då fanborgen ska närvara. Tillfällen då fanborgen ska närvara innefattar flyING, Nollelördagen, Regattan och examenshögtider. Närvaro är även önskvärd vid älgresor och nyckelceremonier vid sjön Sjön. Examenshögtiden brukar infalla vid tentaveckan lp4 och sträcker sig över en dag. Utöver att bära fanan ska fanbäraren hissa flaggan på svenska flaggdagar och på ordinära och extraordinära flaggdagar. Att vara fanbärare kan vara mer krävande än man tror då fanan täcker hela synfältet och är ganska tung.

Vem har posten?

Beskrivning

Tandemgeneralen ansvarar för F-sektionens deltagande i Tandem. Tandem är en tävling i tandemcykling som går av stapeln varje år det inte är Karneval, och går ut på att cykla så nära som möjligt den magiska tiden från Göteborg till Lund. Det är viktigt att samarbeta med kulturministern samt med idrottsförmannen eftersom det är ett väldigt stort evenemang.
Tandemgeneralen ska även hålla bra kontakt med tandemrepresentanter på andra sektioner. Det kräver en del tid innan Tandem som vanligtvis är i maj månad.

Vem har posten?

  Beskrivning

  Idrottsförmannen är sammankallande för atleterna och leder deras möten med hjälp av kulturministern. Idrottsförmannens ansvar är att hitta möjligheter till fysisk aktivitet för medlemmarna på sektionen och ansvarar också för sektionens idrottsmateriel. Arbetetsbördan är helt beroende av hur mycket atleterna vill att arrangera. Man är behjälplig för kulturministern i hur ekonomin för idrottsaktiviteter disponeras. Posten kräver att man kan planera saker väl och fördela ansvar bra. Att vara idrottsintresserad och ha roliga idéer på arrangemang är också en stor fördel.

  Vem har posten?

  Beskrivning

  Kulturministern är utskottsordförande för kulturministeriet och har därför ansvar för all verksamhet inom utskottet. Detta medför ansvar för att se till att F-, Pi- och nanoprylar finns till försäljning samt att anordna de flesta och bästa eventen och bussresorna. I posten ingår även budgetansvar för hela kulturministeriet inkl. sångarstriden. Utöver detta sitter man med i F-sektionens nämnd.

  Det är viktigt att kunna samordna och leda arbetet i de olika delarna av utskottet. Det finns många andra inom utskottet som tar stort ansvar för sina egna aktiviteter, men som utskottsordförande måste man alltid vara beredd att finnas till hands och bidra så gott man kan.

  Att vara kulturminister kräver en hel del tid, så klart spelar det roll hur ambitiös man är men ett ganska högt minimum är det oavsett. Posten i sig medför ibland stress eftersom det ingår mycket ansvar, så god planering och kommunikation inom utskottet och med resten av sektionen är viktigt.

  Vem har posten?

  Beskrivning

  Trumpetaren har till ansvar att hedra F-sektionen genom att framföra en majestätisk F-fanfar vid tillfällen som kräver detta. Som trumpetare ska man kunna hantera och ha tillgång till musikinstrumentet trumpet samt lära sig F-fanfaren. Är F-fanfaren bortsupen bör F-trumpetaren vara kapabel att komponera en ny sådan. F-trumpetarens närmaste kollega är fanbäraren som det naturligt nog sker ett visst samarbete med. Trumpetaren skall vara hörsam om när det önskas fanfar från övriga sektionsmedlemmar och ha sin trumpet till hands och spelklar. Posten är inte särskilt tidskrävande utan består i korta punktinsatser som det kan vara långa perioder emellan.

  Beskrivning

  Som sångarstridsförman har man det övergripande ansvaret att se till så att F-sektionen har ett bidrag till Sångarstriden och att det framförs. Att vara sångarstridsförman är ett ganska krävande uppdrag, då det är många saker som ska samordnas och klaffa men det underlättar att vara två stycken som delar ansvaret samt att ha nära kontakt med kulturministern. Tidsåtgången är inte så stor under större delen av året, men månaderna före själva Sångarstriden blir det mer att göra. Det är en klar fördel att ha medverkat i Sångarstriden själv, eller ha erfarenhet av annat spexande eller teater.

  Beskrivning

  Som Reisemeister på F-sektionen är ansvarar man för att leda och sammankalla Reiseleiteriet. Reisemeistern hjälper till att fixa roliga evenemang och aktiviteter, där en stor del av jobbet gäller det administrativa, och ser till att funktionärerna i Reiseleiteriet har det bra. Förutom att ansvara för Reiseleiteriet så ansvarar Reisemeistern även för att se till att det arrangeras ett funktionärstack per termin. Man är ett av de stöttande benen till kulturministern, tillsammans med idrottsförmannen.

  Man har inget budgetansvar som Reisemeister, men man hjälper till att tjäna in pengar genom försäljning av overaller, sångböcker, merch och märken. Posten kräver väldigt olika mycket tid beroende på vilka händelser som står för dörren, men några timmars planering i veckan och själva arrangemangen är att räkna med. Överlag kan man räkna med åtminstone fem timmar i veckan, dock betydligt mer under nollningen. Planerar man sitt arbete väl och ser till att ha god kommunikation med kulturministern och Reiseleiteriet så är stressen inte så stor.

  Att vara bra på att kommunicera är en viktig egenskap hos en Reisemeister, både för att lyckas med ett väl genomfört evenemang men också för att se till att alla i Reiseleiteriet mår bra och inte är för stressade.

  Beskrivning

  -

  Vem har posten?

   Beskrivning

   Som reiseleiter arrangerar man evenemang för att underhålla sektionen. Reiseleiteriet sammankallas av Reisemeistern (tidigare Vice kulturminister) men har också god kontakt med kulturministern och de övriga delarna inom utskottet. Reiseleitern får på många sätt använda sin fantasi för att maximera den glädje som medlemmar av sektionen får ut av en aktivitet och av att tillbringa tid med varandra. Som reiseleiter ges mycket utrymme för att genomföra egna projekt och det är nästintill ett krav att du är en uppfinningsrik idéspruta för att du ska få ut maximalt av posten. Därutöver tillkommer postspecifika uppgifter inom reiseleiteriet såsom att sälja F-prylar, arrangera funktionärstack, planera lekar och fixa bussresor. Hur mycket tid posten tar är mycket upp till var och en då en till stor del väljer själv hur mycket tid en vill lägga ner.

   Beskrivning

   Atleter är en ledamot i Kulturministeriet och ansvarar för att genomföra aktiviteter av idrottslig karaktär. Som atlet har man möjlighet att vara idérik och kan genomföra uppskattade saker för idrottsintresserade medlemmar så som att hålla i aktiviteter veckovis, starta upp lag i korpenserier eller andra större aktiviteter som t.ex. hälsoveckan som anordnas en gång per år eller olika slags turneringar.

   Beskrivning

   @1337:erna anordnar datorspelsrelaterade aktiviteter för sektionens medlemmar.