Vi i Näringslivsutskottet tror på att alla studenter på F-sektionen kan få det perfekta jobbet för just dem när de tar examen. Det är med detta mål och denna inställning som Näringslivsutskottet drivs, för att se till att alla studenter kommer i kontakt med näringslivet under sin studietid och får en bättre bild av sina möjligheter efter studierna.
Samarbeten med näringslivet kan se ut på väldigt många sätt. Ett av de vanligaste evenemangen som vi anordnar är lunchföreläsningar, där företag under en lunchrast håller ett föredrag om sitt företag och sin verksamhet och samtidigt bjuder på lunch. Andra events som anordnas är cases/workshops där studenter i team eller individuellt ställs inför ett problem som skall lösas, något som företag har i utbildningssyfte och för att skapa en mer personlig relation till studenterna.
FNU-ledamöter är de som sköter det dagliga arbetet i utskottet med företagskontakt, planering av events och marknadsföring. Företagskontakten sker vanligtvis via, mailkontakt, fysiska eller digitala möten , och är ett utmärkt sätt att lära känna folk ute i arbetslivet. Ledamöterna är också med och ordnar event som företagen sköter, där arbetssysslan kan omfatta allt från att laga mat till en lunchföreläsning till att arbeta fram ett case för ett företagsevent.
Utöver ledamöterna så består utskottet av näringslivsansvarig och mellanchef som leder utskottets verksamhet och ansvarar för att det som ska bli gjort faktiskt görs, alumiansvariga som sköter sektionens alumniverksamhet samt mentorsprogramansvarig som driver sektionens mentorskapsprogram.
Projektgruppen för FARAD drivs av projektledaren samt hens arbetsgrupp, vilken exempelvis kan bestå av en Mäss-& logistikansvarig, en Lunch- & Loungemästare, en Företagsansvarig, en Eventansvarig samt en Information- & Marknadsföringsansvarig. Tillsammans planerar och genomför de F-sektionens arbetsmarknadsmässa i januari månad då Mattehusets foajé görs om till en stor mässlokal med massa intressanta företag, organisationer och institutioner. För mer information om FARAD, besök gärna deras hemsida; www.farad.nu!
Alumniverksamheten på sektionen bedrivs av våra alumniansvariga, som har hand om den viktiga kontakten med F-alumner på sektionen. Även där genomförs inspirerande och intressanta evenemang så som lunchföredrag och alumnikvällar, men med alumner som istället berättar om sin resa efter F-sektionen och hur det är att vara en examinerad F-are.
Som projektgruppsledamot i FARAD är man en del av planerandet och genomförandet av F-sektionens arbetsmarknadsdagar FARAD. Det finns flera typer av arbetsuppgifter, från företagskontaktande till logistik och festplanering. Om du tycker om att arbeta mot ett gemensamt mål i projektform är detta något för dig.
Som mellanchefen arbetar man sida vid sida med näringslivsansvarig men med fokus mer inåt, mot utskottet. Mellanchefen arbetar bland annat för att utskottets medlemmar trivs och ser till så att dessa får relevant utbildning.
Näringslivsansvarig är utskottsordförande för näringslivsutskottet och har därmed ansvar över att studenter på sektionen får kontakt med näringslivet under sin studietid. Den viktigaste biten av arbetet innebär att leda utskottets ledamöter mot att bedriva en god verksamhet och genomföra de målen som de tillsammans sätter upp genom att agera som bollplank för idéer, hur kontakt med företag skall gå till och om strukturering av events. Näringslivsansvarig har även budgetansvaret för utskottet och sitter i nämnden.
Några av de uppgifter som åligger näringslivsansvarig är bland annat att samarbeta med Föset i samband med nollningen och hjälpa dem att få intäkter genom företag, samt hålla ett nära samarbete med projektgruppen för FARAD. En ständig dialog hålls också med alumniansvarig på sektionen.
Den arbetstid som läggs ned som näringslivsansvarig är väldigt varierande från period till period samt beroende på hur de andra svarsposterna inom utskottet sköter sig. Som näringslivsansvarig får man mycket erfarenheter inom ledarskap, planering och kommunikation. Man får en stor insikt i hur världen efter studierna ser ut, och man samlar på sig många värdefulla kontakter.
Mentorprogramsansvarig har som uppgift att samla in mentorer (alumner från F) och adepter (nuvarande studenter från F) och para ihop lämpliga par i början av höstterminen. Mentorsprogramsansvarig fortsätter sedan sitt arbete genom att organisera kul event där alla får träffas.
Som projektledare för FARAD har man ansvaret att planera och genomföra F-sektionens alldeles egna arbetsmarknadsmässa. Detta innebär inte bara att tillsammans med resten av utskottet se till att intressanta företag kommer till vår fantastiska mässa, utan även mycket marknadsföring och kontakt med studenter. Som projektledare för FARAD är man även budgetansvarig för FARAD.
Som ledamot i FNU beslutar man om och driver projekt i syfte att förbättra kontakten mellan sektionens studenter och företag. Exempel på projekt kan vara lunchföreläsning eller caselösning men en FNU ledamot och ett företag kan själva utveckla ett nytt projekt för studenterna, endast kreativiteten sätter gränserna. Företag vill gärna nå ut till F-sektionens studenter och en FNU ledamot blir som en länk där emellan. Arbetet går även ut på att förmedla en bild om vilka möjligheter som finns efter studierna, vilket exempelvis kan göras genom inspirationsföreläsningar för studenterna etc.
Alumniansvarig ansvarar för att kontakten med våra alumner bibehålls. Alumniansvarig sitter även med i alumnikollegiet på kåren där man samarbetar över sektionsgränserna.
För mer info, maila alumni@fsektionen.se
Som halvledare inom FARAD är du projektledarens högra hand och delar ansvaret för att leda projektgruppen. Tillsammans med projektledaren fastställer du dina specifika arbetsområden, medan projektledaren har det övergripande ansvaret för mässan. Arbetsbelastningen för halvledaren beror alltså till stor del på upplägget som projektledaren och halvledaren kommer fram till. Dina uppgifter kan exempelvis vara att samordna FARADs verksamhet med andra utskott eller att leda FARADs event-verksamhet.
Som ledamot i FNU beslutar man om och driver projekt i syfte att förbättra kontakten mellan sektionens studenter och företag. Exempel på projekt kan vara lunchföreläsning eller caselösning men en FNU ledamot och ett företag kan själva utveckla ett nytt projekt för studenterna, endast kreativiteten sätter gränserna. Företag vill gärna nå ut till F-sektionens studenter och en FNU ledamot blir som en länk där emellan. Arbetet går även ut på att förmedla en bild om vilka möjligheter som finns efter studierna, vilket exempelvis kan göras genom inspirationsföreläsningar för studenterna etc.
2025 © F-sektionen inom TLTH.
Kontrollerar detta nät: Spindelman