Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Cafémästeriet


Large hilbert caf%c3%a9 logga  hemsida  f11c45d5ce8d0d7cf3b1543bea43aa8f

Cafémästeriet driver Hilbert Café som är F-sektionens helt studentdrivna café. Varje dag serveras mackor, sallader, kaffe och kakor till en billig peng.

Eftersom caféet drivs ideellt behöver vi jobbare till caféet. Att jobba i caféet är en trevlig upplevelse och en bra start på dagen. Anmälan för att jobba pass görs här på hemsidan. Länken till vänster där det står Jobbarportalen på kommer leda dig rätt.

Institutioner och sektioner eller andra studentföreningar på LTH och LU kan beställa mackor av oss till lunchföreläsningar eller liknande. Hör av dig i god tid i förväg om du vill beställa mackor. Om du har någon fundering är det bara att maila cafémästaren.

Large kopia av utskottsfoto 23 cde52eed0ac43a8e888c1e552fb72c01

Poster

Beskrivning

Som nyckelpiga är man dagsansvarig för Hilbert Café en dag i veckan under en läsperiod. På förmiddagen bossar man runt sina jobbare och ser till att de gör vad de ska och ser till att caféet rullar på under dagen. Som tack får man äta gratis i caféet under den dagen du jobbar samt ytterligare fyra luncher att använda någon annan gång per arbetad dag.

Beskrivning

Bakisarna ansvarar för att det finns hembakade godsaker i caféet. Det innebär att de bakar allt ifrån småkakor som ska finnas jämt till mer högtidsspecifika grejer så som semlor på fettisdagen och kanelbullar på kanelbullens dag. Bakisarna har rätt stor frihet i att välja vad som ska bakas och när så länge de gör sin uppgift.

Beskrivning

Cafémästaren ansvarar för att caféverksamheten i sin helhet fungerar som den ska, sköter bokföringen och ekonomin för caféet, håller budget samt beställer in varor som caféet förbrukar. Det är som cafémästare viktigt att hålla god kontakt med huset och försöka svara på deras klagomål angående caféverksamheten. Om saker skulle gå sönder i caféet är det cafémästarens ansvar att lösa det, exempelvis köpa in nya vitvaror och kaffekannor.

Varje år kommer miljöförvaltningen på besök och det åligger cafémästaren att vara denna behjälplig vid besöken samt ta emot och åtgärda anmärkningar så att caféet kan fortsätta få servera baguetter och sallader. Man ser till att god hygien hålls i caféets utrymmen, samt hittar nyckelpigor till varje läsperiod. I början av terminen, då vice cafémästaren är nyvald, bör denne läras upp av sin cafémästare. Cafémästaren ser även till att det hålls ett caféstäd en gång per läsperiod. Cafémästare är man under en termin och man tillträder först efter en termin som vice cafémästare.

Vem har posten?

Beskrivning

Som vice cafémästare bistår man cafémästaren i dennas arbete, men ens största uppgift är att se till att det finns jobbare på varje cafépass under hela terminen. Man hänger med cafémästaren för att lära sig allt och lite till; allt för att bli en bättre cafémästare. Man har vare sig kassa- eller budgetansvar, utan ser till så att caféet fungerar praktiskt.
Som vice cafémästare sitter man i nämnden, och efter en termin som vice blir man ordinarie cafémästare.
För information om ordinarie, se Cafémästare.

Vem har posten?

Beskrivning

Som Kardinalbagge är man ansvarig för Nyckelpigorna. Man kan se det som att man är deras förman. Detta innebär att man hjälper Cafémästarna att samordna möten med Nyckelpigorna, hjälpa Nyckelpigorna i den dagliga verksamheten, hålla utbildning för samt hjälpa Nyckelpigorna att följa Livsmedelsverket och Miljöförvaltningens riktlinjer.

Mandatperioden är en termin.

Vem har posten?

Beskrivning

Som Mackåsna lägger du beställningar åt Hilbert Café. I samarbete med Cafémästaren har du kontakt med vår leverantör Svensk Cater. Du har stort inflytande på caféets utbud. Det väljs in en ny Mackåsna per termin och mandatperioden är ett år. Första terminen blir du upplärd och ansvarar för beställningarna hela den terminen. Andra terminen lär du upp nästa Mackåsna och i de fall den behöver hjälp, blir sjuk eller dylikt hoppar du in och hjälper till med att lägga beställningar den dagen. Leveranser kommer på tisdagar och fredagar, så beställningar läggs med fördel på måndagar och torsdagar.