Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Blogg

Välkommen till F-sektionens blogg!

Här hittar du inlägg om allt möjligt som rör sektionen; det kan röra sig om allt från styrelserapportering, till gågna aktiviteter, till löst prat om vad som helst som är orange of F-igt.

Vill du dela med dig av dina känslor och intryck från den senaste sittningen? Har du en massa tips om hur man klarar den där tentan som du vill förmedla till resten av sektionen? Kanske behöver du bara prata av dig lite?

Skicka ett meddelande till så ser vi till att ditt inlägg dyker upp här.

För ni behöver det.
21 sep 2022 Vilma Ylvén

Eftersom att ni alla vägrade att ta råden i mitt förra inlägg (bra jobbat, jag är stolt över er) så är det dags att ge er en riktig lektion i mikrorumsetikett. Den kommer till er i form av en lista så att den ska vara ännu lättare att ta till sig.

 • STÄNG INTE TOMMA MIKROSAR.
 • Blockera inte dörren.
 • Mikra med lock i alla fall löst på. Det blir så tråkigt för nyckelpigorna som måste städa upp annars.
 • Gå så långt in du kan om du ser en mikro ledig längre in.
 • En mikro är bara på om den lilla röda symbolen över siffrorna lyser.
 • Stäng inte mikron efter att du är klar.
 • Ingen fisk.
 • Om du ska mikra din stackars djupfrysta lasagne i 10 min kan du like gärna gå ut och vänta utanför så blir det mer plats i rummet.
 • Bli ett med väggen/vagnen/återvinningen när du väntar.
 • Har jag nämnt att du inte borde stänga en tom mikro?

Ytterligare kommentarer från berörda sektionsmedlemmar:

 • Gå ut ur rummet SEKUNDEN du har din färdiga matlåda i händerna. Låtsas som att brandlarmet går och evakuera direkt.

Med de här enkla tipsen och trixen är jag säker på att du aldrig igen kommer göra någon mikrorums-faux pas.

grrr,
Fröken von Tänen

Skolan drar igång igen och du behöver råd.
31 aug 2022 Vilma Ylvén

Kort och gott, här är en lista:

 1. Ska du värma mat i mikrorummet; SPRING direkt efter föreläsningen. Det är ett race, du är stjärnan, visa alla andra vad du går för.
 2. Om ovan inte lockar; gå fem minuter tidigt från föreläsningen. Helt tomt i mikrorummet. Du kan läsa dig till informationen sen.
 3. Om du tycker att ovan är pinsamt; strunta i att gå på andra halvan av föreläsningen. Någonting någonting mat är viktigt.
 4. Okej men du kom sent till föreläsningen så du kan lika gärna skippa hela.

Anyway det viktigaste tipset är det sista:

 • Lyssna aldrig på äldre studenter. No-one knows how we ended up here. Det var i alla fall inte genom god studieteknik. Help.

jag vill inte,
Fröken von Tänen

Paj

18 aug 2022 Vilma Ylvén

Efter önskemål ska sommarens sista inlägg handla om paj.

På det stora hela så är slutsatsen att alla borde äta mer paj.

Paj,
Fröken von Tänen

Är ni kvar i Lund? Jag är kvar i Lund.
9 jul 2022 Vilma Ylvén

Lund är ganska tomt på sommaren. Speciellt centrala Lund på vardagskvällar. Och det hjälper inte att solen går ner så sent. Tomma ljusa gator och milda vindar som för en gångs skull inte blåser motvind. Spoopy vibes. Would recommend.

Men det finns massa saker man kan hitta på även om man inte har ett jobb, man kan till exempel ta en daglig promenad fram och tillbaka till biblioteket för att lämna tillbaka boken man läst ut den dagen och låna en ny. Sen kan man spendera typ en halvtimme med att försöka argumentera till sina vänner att man faktiskt har ett liv, det är bara lite på paus, är inte det hela poängen med sommar? Eller så kan man... Uh... Finns säkert massa saker. Massa saker. Japp.

I övrigt, är det någon som har koll på vad som gäller på lekplatser? Har man som vuxen lika mycket rätt att gunga på en gunga som ett barn? Eller bör man hoppa av i farten och springa åt andra hållet så fort ett barn ens kollar åt ens håll??? Bör man åldersdiskriminera på lekplatser eller inte???? Behöver svar för att klara av sommaren.

På lika viktiga spår så försöker vi i sanningsministeriet komma fram till sanningen om soppa. Frågan i fråga är:

           Som koncept, är soppa en bra grej?

Rätt svar är självklart ja, men NÅGRA utskottsmedlemmar verkar ha fått det lite om bakfoten. (Jag nämner inga namn men mejla arkiv@fsektionen.se om du vill bråka). Så om du kära läsare har någon relevant åsikt tar vi mer än gärna emot den på godtycklig mejl som slutar på @fsektionen.se. Vilken som helst fungerar. Gärna skriven helt i versaler, men det är frivilligt.

Sommar och soppa,
Fröken von Tänen

23 jun 2022 Vilma Ylvén

Nu blev ni överraskade va!? Inte tänkte väl ni att ni skulle få rykande färskt content även under sommarlovet? Men så blir det! För jag frågade en person (har glömt vem det var) om det var en bra idé, och jag TROR att hen sa ja. Så det var allt jag behövde.

Dagens inlägg skulle jag vilja tillägna både midsommar och att göra halvdumma saker för att det blir en rolig historia. Den ambitiösa kan absolut se till att slå ihop de båda och hitta på något tveksamt imorgon, men för den som vill ha lite mer traditionellt midsommarfirande har jag komponerat en lista av saker man kan hitta på:

 • Kolla sig själv och sina kompisar efter fästingar. Fett svårt att se om man har några på ryggen liksom.
 • När du ändå är där; hjälpa dina kompisar att smörja in sig med solkräm i nacken så att de slipper se ut som en rödbeta.
 • Lära dig att knyta en krans utan snöre för vem fan kommer ihåg att ha med sig snöre till ett midsommarfirande (Det är inte så svårt, det är bara att fläta och sen fläta in änden typ. Du löser det).
 • Tävla om vems blod som är mest aptitretande. Flest myggbett i slutet av kvällen vinner ett pris.
 • Googla hur man får bort gräsfläckar från vita kläder.
 • Empiriskt ta redan på de exakta dimensionerna på en optimal kubbana. Det kanske kommer ta hela dagen, men det är det nog värt det. In the name of science. (Mejla oss om du kommer fram till något, jag vill gärna veta men vägrar kolla up faktiska reglerna.)

Och angående det andra ämnet; bara gör det. Sluta tänka. Vad är det värsta som kan hända lol. Du är ung, raka av dig håret (rekommenderas), skaffa en tatuering, flörta dig genom livet, skapa dumma saker, gör det där du velat göra men inte vågar. Vafan väntar du på. Pensionen? Jävla mes.

Sommaren är ung,
Fröken von Tänen