Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Vett och etikett i mikrorummet

För ni behöver det.
21 sep 2022 Vilma Ylvén

Eftersom att ni alla vägrade att ta råden i mitt förra inlägg (bra jobbat, jag är stolt över er) så är det dags att ge er en riktig lektion i mikrorumsetikett. Den kommer till er i form av en lista så att den ska vara ännu lättare att ta till sig.

  • STÄNG INTE TOMMA MIKROSAR.
  • Blockera inte dörren.
  • Mikra med lock i alla fall löst på. Det blir så tråkigt för nyckelpigorna som måste städa upp annars.
  • Gå så långt in du kan om du ser en mikro ledig längre in.
  • En mikro är bara på om den lilla röda symbolen över siffrorna lyser.
  • Stäng inte mikron efter att du är klar.
  • Ingen fisk.
  • Om du ska mikra din stackars djupfrysta lasagne i 10 min kan du like gärna gå ut och vänta utanför så blir det mer plats i rummet.
  • Bli ett med väggen/vagnen/återvinningen när du väntar.
  • Har jag nämnt att du inte borde stänga en tom mikro?

Ytterligare kommentarer från berörda sektionsmedlemmar:

  • Gå ut ur rummet SEKUNDEN du har din färdiga matlåda i händerna. Låtsas som att brandlarmet går och evakuera direkt.

Med de här enkla tipsen och trixen är jag säker på att du aldrig igen kommer göra någon mikrorums-faux pas.

grrr,
Fröken von Tänen