Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Alla nyheter

Skåpsuthyrning

Mattias Akke 10:16, 15 jan 2022

Kanske har ni upptäckt att ryggsäcken blivit lite tung, bara längtat efter att ha ett (annat?) skåp, eller gärna skulle vilja fortsätta ha ett? Nu när det nya året är kommet, finns det också nya chanser att hyra skåp i vårt kära Hilbertrum. Avgiften är 50kr/termin.
Om detta verkar intressant, eller om du som redan har ett skåp önskar att behålla/byta det, skicka då iväg en intresseanmälan med länken nedan:

https://forms.gle/ojZi7PJGAdtJsPG97

OBS!
Anmälan
Gäller enbart för VT22.
Är öppen t o m 24/1.

Håll även utkik dygnet efter anmälan stängt för lottningsresultat i mejl. Händer att det hamnar i spam eller liknande! Kontakta annars skap@fsektionen.se, då betalning kan planeras ske under luncher samma vecka.
Vid frågor och funderingar, mejla ovanstående adress!

Ha det gött,
Isabelle Björnlund,
Fixare

Fyllnadsval

Daniel Nesic 18:52, 14 jan 2022

Hej Sektionen!

Ska hålla mig kort och koncis, studierådet behöver fyllnadsvälja en studierådsordförande för Pi för vår före detta studierådsordförande har tagit examen och blivit “vuxen”. Studierådsordförande är en central post inom studierådet som ansvarar för studiebevakning och deltar i utvecklingen för sitt program bland annat genom att rekrytera kursombud och gå på möten med kurslärare och programledningen. Vill man söka posten kan man höra av sig till mig på um@fsektionen.se och vill man ha mer info om posten kan man också höra av sig till mig eller gå in på f-sektionens hemsida.

Mvh, Daniel Nesic er Utbildningsminister

Biljettsläpp Jubileumsbalen 6122

Erik Ivarsson 14:15, 3 jan 2022

Imorgon (4/1) kl 12:15 kommer anmälan för Jubileumsbalen att öppna på F-sektionens hemsida! Anmälan kommer vara öppen till 11/1 kl 12:15.

Balen sker den 5 februari i AF-Borgen.

Pandemiläget har försämrats ytterligare under julen och det finns en stor risk att balen kan komma att ställas in pga av vilka restriktioner som kommer att råda. Tanken är att vi kommer ta in anmälningar för balen som planerat och kommer att ge besked den 17 januari om balen blir av eller ej.

Har du ytterligare frågor kan du kontakta oss på jubileum@fsektionen.se

mvh Jubileumskommittén

Fyllnadsval Nollningskassör

Isabella Ljung 18:13, 21 dec 2021

Hejsan! Har du för mycket fritid nästa år? Vill du lära dig om hur man bokför? Vill du se till att föset håller koll på sina pengar? Toppen, då är posten som nollningskassör perfekt för dig och den går att söka nu! Om du har frågor om posten så är det bara att fråga nuvarande nollningskassör på nollkass@fsektionen.se, och för att söka skickar du ett mejl till kass@fsektionen.se

Biljettsläpp Jubileumsbalen 6122

Erik Ivarsson 20:51, 20 dec 2021

Kära sektion!

6122 Jubileet närmar sig!
År 2022 firar F-sektionen sitt 61-års jubileum. I början av februari kommer festligheterna att ta plats och inte minst den enastående Jubileumsbalen.

Den 5 Februari slås dörrarna upp till stora salen i AF-borgen för en bal ni sent kommer att glömma! Detta storslagna event kommer vara öppet för alla sektionens nuvarande medlemmar och dess alumner. För att säkra din plats på balen, var beredd på biljettsläppet!

Biljettsläppet kommer att ske den 4 Januari kl 12.15. Anmälan kommer göras i F-appen eller på F-sektionens hemsida och det är först till kvarn som gäller! (Notera att om du är alumn kommer anmälan att ske via ett formulär som publiceras i Alumner från F-sektionen inom TLTH)

Det kommer finnas ca 300 platser för sektionens medlemmar och biljettpriset kommer att ligga omkring 800 kr.

Notera att pandemiläget fortfarande är osäkert, i dagsläget finns möjligheten att hålla balen men vi kommer följa Folkhälsomyndigheten och LTHs rekommendationer och restriktioner om läget ändras. Att ha i åtanke kan vara att det med största sannolikhet kommer krävas att du har ett giltigt vaccinationsbevis för att kunna delta på balen.

Sammanfattningsvis.

Biljettsläpp: 4 Januari 12:15. Biljettsläpp för Jubileumsbalen, anmälan sker via appen eller hemsidan.

Jubileumsbalen: 5 Februari. Jubileumsbalen i Stora salen i AF-borgen.

Har du några frågor kan du kontakta oss på jubileum@fsektionen.se

Hälsningar Jubileumskommittén.

Tomten kommer tidigt i år

Daniel Nesic 21:28, 16 dec 2021

Hej igen sektionen!

Det förra inlägget var nog menat att vara det sista från studierådet här på hemsidan för detta året, men sen blev vi tvungna att berätta att tomten kommer tidigt i år. Priser för över 3000 kr har lottats ut till 18 lyckliga vinnare som har varit med och förbättrat vår utbildning genom att fylla i sina CEQ-enkäter, så in och leta i er mail (även spam och skräppost) för att se om du är en av de lyckliga vinnarna! Om du inte vann men vill vara med och vinna fina priser i priser i framtiden, se då till att fylla i dina CEQ-enkäter!

God jul och gott nytt år, önskar studierådet

En historisk händelse i mattehuset

Daniel Nesic 21:11, 15 dec 2021

Hej sektionen!

Jag skriver bara för att informera er om att det var en stor kamp som ägde rum i tisdags i mattehuset. Där fanns vit rök, folk skrek och livet kommer aldrig vara detsamma för många. Det jag talar om är förstås studierådets event Integral B, ett event som för ett par år sedan föreslogs av studierådsledamot André och hans kamrat Daniel, men som på grund av Corona och lite annat inte kunnat genomföras förens i tisdags. 8 tappra studenter visade hur bra de var på att integrera och tävlade om rätten att få kalla sig Inte-grandmaster och efter ett hisnande slutspel stod det klart att Markus är F-sektionens Inte-grandmaster med Erik och Leo på välförtjänt andra och tredje plats.

Men integral B är inte bara ett event för deltagarna utan även för åskådarna där vår vilda publik satt och hejade eller ryggade tillbaka i skräck när riktigt tuffa integraler visade sitt fula tryne och man började minnas sin första endimtenta. Publiken lyckades till och med kontrollera och rätta domaren Emil Sandelin (SRPi och studierådets inofficiella mattekonsult) ett par gånger då det hade blivit en del småfel på själva integralerna och svaren. Med detta sagt så är vi i studierådet väldigt nöjda med Integral B och detsamma tror vi gäller för både åskådarna och deltagarna på eventet. Därför lär detta event dyka upp igen och då hoppas vi se ännu fler som vill komma och vara med som antingen åskådare eller deltagare och med lite tur kanske vi kan bjuda på nya överraskningar som en uppvisningsmatch mellan två mattelärare.

Så studierådet önskar hela sektionen en god jul och ett gott nytt år och påminner om att det är viktigt att man ibland tar en paus från studierna för att ha lite skoj och om man dessutom lär sig något medan man gör något kul så är det alldeles förträffligt!

Märkespicknick

Otto Grafström 13:41, 14 dec 2021

Sektionerna på LTH bjuder in till märkespicknick i Gasquesalen (bottenplan i Kårhuset)! Kom och köp lite märken och häng i värmen!

Facebookevent: https://fb.me/e/30UDrvsfc

Large header ma rkespicknick rityta 1 rityta 1 24f313a9752a2aa997132da2efa51790

Biljettsläpp skidfest

Otto Grafström 17:09, 13 dec 2021

Hej!

Imorgon (tisdagen den 14 december) sitter atleterna i Hilbertkorridoren och säljer biljetter till skidfesten som går av stapeln på fredag. Festen är inte kopplad till skidresan i januari. Även studenter från E-sektionen är välkomna att köpa biljett!

Det är först till kvarn som gäller och man får gärna köpa biljetter till sina vänner för att vi ska undvika alltför stor köbildningar!

Glada hälsningar,
Atleterna

Large f0242716 bfd2 4878 aa9a a48eee23f122 a0eac8726119447513b80263fbfe0727

FJUUUUUL

Otto Grafström 12:31, 2 dec 2021

Nu har det äntligen blivit dags för en av sektionens mysigaste högtider. Erat reiseleiteri presenterar därmed (en aningen försenad) Fjul 2020! 🎅🎄

Det utlovas allt från mysiga Fluciatåg och Fjulkalendrar till Festliga sittningar och gran(na) fyrverkerier! 😉
Fjulen kommer i år att hållas den 8/12- 10/12 och nedan kommer lite mer info om respektive evenemang!

Onsdag 8/12:
Fluciatåg: Lunchtid i MH 🕯️
Njut av reiseleiters ljuva stämmor och känn in Fjulens härliga anda.

Pepparkakshusbygge med glöggmys: 18:00-21:00 i Hilbert Café (anmäl er gärna i (F)appen men inget krav för att komma) ☕🍪
Var med och tävla i resieleiteritets pepparkakshustävling och mys med lite glögg och härlig julmusik. Blir pepparkakshusen inte så ståtliga som man hoppats på kan man ju alltid äta upp dem!

Torsdag 9/12:
Mellandagsrea: 12–14 i MH 🎁
Passa på att fynda julklappar till farmor eller diverse släkting som gillar orange och bokstaven F eller plocka på dig några märken att sy på ovven under julen.

Fjulbad: Förhoppningsvis blir det även ett Fjulbad men mer info kommer isåfall om det. ⛄

Fredag 10/12:
Fjulsittning: MH 18:00-22:00 OBS! Anmälan krävs, öppnar fredag 12:15(.) 🍴🌟
Som avslutning på denna fantastiska Fjul väntar en Fjulsittning utan dess like. Med strålande julmat, gott om extra värmande glögg och en härlig Fjulanda samt sektionens kanske i särklass snyggaste märke. Det utlovas även en het överraskning 🔥 efter sittningen som är öppen för alla F-are att komma och titta på! Vill man gyckla får man gärna höra av sig till reisemeister@fsektionen.se.

Utöver detta kommer det även att finnas en fantastisk Fjulkalender online samt en lucköppning i mh varje dag på lunchen!

Varma Fjulhälsningar,
Era reiseleiters! 🎅🤶