Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Alla nyheter

Podcasten Hilberts Hörna släpper nollningsavsnitt!

Maja Svensson 15:29, 23 aug 2019

Hej alla nyantagna studenter! På måndag är det upprop och alla roliga aktiviteter som kallas nollning drar igång. För att fira detta har vi spelat in ett specialavsnitt av sektionens podcast Hilberts Hörna, dedikerat till er! Ni hittar detta avsnitt på Spotify (!) genom att söka på Hilberts Hörna, eller genom att klicka på länken här nere. Jag rekommenderar att ni lyssnar nu i helgen för snart kommer ni ha fullt upp med att vara studenter i Lund! Välkomna!

https://open.spotify.com/show/3jP2S2KKdgBUugBTgoB0B8

Hej alla nyantagna!

Cofös Bella 14:39, 12 jul 2019

Kul att ni har valt att läsa ett av programmen på F-sektionen! När terminen börjar drar även nollningen igång och du får en chans att träffa nya vänner, komma in i plugget och ha riktigt roligt! Du kan redan nu läsa om vad nollningen innebär och saker som är bra att ha koll på här (https://fsektionen.se/nollning). Föset kallas vi som arrangerar nollningen och undrar du något kan du alltid höra av dig till oss på foset@fsektionen.se. Vi ser fram emot att träffa dig i höst!

Varmt välkommen till F-sektionen,
Föset

Fyllnadsval näringslivsutskottet

Nik Johansson 21:04, 22 maj 2019

Gillar du pengar? Tycker du sektionen borde ha mer? I så fall ska du söka till näringslivsutskottet!

Vi söker följande,

Projektgruppsledamot FARAD:
Som projektsgruppsledamot jobbar man dels med att försöka få företag att komma på mässan men också planering och genomförande av mässan. Internt i projektgruppen bestäms olika ansvarsområden så som PR-ansvarig , logistikansvarig och så vidare.

Vice näringslivsansvarig:
Som vice näringslivsansvarig arbetar man sida med näringslivsansvarig men har mer fokus på utskottets interna verksamhet. Vice näringslivsansvarig har huvudansvar för möten och ser till att funktionärerna i utskottet trivs. Denna post går att söka senast 26 maj.

Låter detta intressant? Hör av er till näringslivsansvarig Nik Johansson på fnu@fsektionen.se.

Large img 9801 0671177329e21b564af48e061e3e47c3

Protokoll från sektionsmötet

Otto Holmström 13:52, 29 apr 2019

Protokollet från sektionsmötet den 15 och 16 april finns nu tillgängligt i dokumentarkivet. Du hittar det även via denna länk.

von Tänen söker redaktör för läsåret 2019/2020

Maja Svensson 13:37, 22 apr 2019

von Tänen är vår sektionstidning som ges ut varje läsperiod och är fylld med roliga artiklar och knep och knåp för att underhålla F-aren. Vill du ha ett roligt och kreativt jobb med mycket frihet och dessutom leda redaktionsmedlemmarna är du perfekt för posten. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av ritprogram eller redigering utan det räcker med en vilja att lära sig och att ha kul! Din företrädare lovar en överlämning du sent ska glömma... Kandidera senast 6/5 till sanning@fsektionen.se.

Sök nollningsfunktionär!

Cofös Bella 10:31, 9 apr 2019

Nu söker Föset ytterligare funktionärer för höstens nollning! Missade du att söka tidigare och vill vara med på årets roligaste event? Just nu söker vi uppdragsfaddrar, campfös och tjejträffsansvariga.

Just nu söker vi tre uppdragsfaddrar - en för lådbilen, nollefilmen respektive luftbandet. Som uppdragsfadder hjälper du gruppen att göra sig redo för uppdraget och ha riktigt kul samtidigt som gruppen lär känna varandra! Campfösen planerar campet första veckan under nollningen vilket brukar vara väldigt uppskattat! Känner du att du vill vara del av gruppen som gör ett riktigt bra camp så är det alltså campfös du ska söka. Dessutom får både campfös och uppdragsfaddrar gå på Stortorgsmiddagen. Ansökan hittar du här (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSco54Ufdnbi7SKf2rQsCclMzW4xIH2KQLrnJFsl3Daxj1XXgg/viewform?usp=sf_link) och deadline är måndag 15e april kl 20:00. Intervjuer hålls luncherna 16e och 17e april samt kvällen den 17e april.

Dagen innan nollningen börjar brukar det annordnas en tjejträff där de nyantagna tjejerna är välkomna. Det brukar vara lekar, fika och äldre tjejer som redan läser på sektionen finns på plats för att prata med de nyantagna och svara på frågor. Detta har tidigare varit uppskattat av de nyantagna tjejerna! Är detta något du tycker låter kul och vill anordna? Fyll i formuläret här (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdgWNfhWdoME80s5eqKMgxJ_ZLkoxdd4OBCLYSsCtgdcoD26g/viewform?usp=sf_link) senast 7e maj för att söka tjejträffsansvarig! Vanligtvis väljs det två-tre tjejträffsansvariga, är det fler sökande än platser hålls intervjuer efter omtentaperioden.

Alltså:
Vi söker? Uppdragsfaddrar, campfös och tjejträffsansvariga
När kan man söka? Nu! Ansökan för uppdragsfadder och campfös är öppen till 15e april kl 20:00, tjejträffsansvarig till 7e maj.
Hur? Uppdragsfadder och campfös här (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSco54Ufdnbi7SKf2rQsCclMzW4xIH2KQLrnJFsl3Daxj1XXgg/viewform?usp=sf_link) och tjejträffsansvarig här (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdgWNfhWdoME80s5eqKMgxJ_ZLkoxdd4OBCLYSsCtgdcoD26g/viewform?usp=sf_link)
Varför? Det är superkul!

Har du några frågor om ansökan eller vill veta mer vad de olika funktionärerna innebär så hör av dig till foset@fsektionen.se.

Justerare för sektionsmötet

Otto Holmström 17:56, 29 mar 2019

För att sektionsmötet ska kunna äga rum behövs det två justerare som sitter med på hela mötet.
Som justerare håller du koll på antalet närvarande på mötet, räknar röster vid votering och kontrolläser därefter protokollet.
Du får även några förmåner:
• Gratis fika på mötet
• Du blir även vald till omfamnare och får krama kandidaterna
Om detta låter kul och du är sugen på att hjälpa till eller har några frågor, kontakta mig via kontaktsidan.

Sök Projektledare för FARAD

Nik Johansson 14:16, 26 mar 2019

Inför VT-mötet står sektionen än så länge tyvärr utan kandidat till Projektledare för FARAD 2020. Detta är jättetråkigt då projektledare för FARAD är en otroligt utvecklande post som ger dig en möjlighet att utvecklas som person, vid sidan av studierna. Dessutom är FARAD grymt viktigt för sektionen då det är vårt största näringslivs-event!

Har du minsta intresse för projektledning eller näringsliv är projektledare den perfekta posten för dig. Du kommer lära dig otroligt mycket om hur du planerar och genomför ett stort projekt och hur du håller många bollar i luften. Dessutom knyter du goda kontakter i näringslivet vid företag som Axis eller Londonbaserad “Stock-Market trading” företaget Jane Street. Ingenting som direkt skadar när du söker drömsommarjobbet!

Jag vill verkligen förtydliga att du inte behöver någon som helst erfarenhet för posten. Jag kunde absolut ingenting när jag klev på, men lärde mig otroligt mycket under tiden. Du kommer få mycket stöd från mig (tidigare projektledare), näringslivsansvarig och styrelsen!

Har du några som helst frågor kontakta mig gärna så snackar vi (max@farad.nu). Jag bjuder på kaffe!

/Max Gustafson, Projektledare FARAD 2019

Large file 1 7814a75e54ac7fd6fea3102df37685e3

Sök Vice Näringslivsansvarig

Nik Johansson 14:12, 26 mar 2019

Sitter du och funderar på att engagera dig på sektionen men inte riktigt vet vad du ska göra? Vill du ta ditt nuvarande engagemang till nästa steg? Tycker du att det låter roligt att hålla kontakt med företag och samtidigt få coacha andra studenter för att nå ut till näringslivet?

Om du tycker att någon av frågorna låter det minsta intressant så tycker jag att du ska söka vice näringslivsansvarig! I rollen får du stötta näringslivsansvarig och lära dig allt om hur man bäst når ut till, och marknadsföra sig själv och F-sektionen för företag, att planera möten och event, och hjälpa andra studenter i utskottet att lösa alla möjliga problem som kan dyka upp vid företagskontakt. Det är också en post där man agerar lite alltiallo och får ge input på utskottets utformning, fixa PR, och gå på planeringsmöten med andra sektioner.

Har du frågor? Sök upp mig, Alexia Han eller Näringslivsansvarig, Nik Johansson så berättar vi gärna mer!

Large vice n ringslivsansvarig ca23916ac55d2fba66bcce8759244a4b

Snacka Stress med LiBU

Seamus Doyle 11:05, 26 mar 2019

Gillar du gratis lunch? Ogillar du stress? Älskar du fika? Kom i så fall till likabehandlingsutskottets lunchpresentation av stressenkäten nu på måndag (1/4) i MH:R. De 100 första som anmäler sig till evenemanget får en gratis hummusmacka! På eftermiddagen (mellan 17.15 och 20.00) kommer vi även anordna en workshop i Hilbert där ni kan diskutera och dela med er av era upplevelser. FIKA garanteras till de som anmäler sig till detta SEPERATA evenemang. Man får givetvis även komma till båda evenemang oanmäld och workshopen är det bara att vara på så länge du känner för.

Anmäl er här:
Lunchföreläsning: https://fsektionen.se/evenemang/662
Workshop: https://fsektionen.se/evenemang/663