Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Alla nyheter

Motionsstopp

Johanna Engman 19:41, 18 okt 2017

Har du en idé om vad du tycker att sektionen borde köpa in? Eller vill du ändra på hur något går till?

Då borde du skriva en motion till höstterminsmötet!

Sista dagen att skicka in motioner är den 6 november, och dessa skickar du till sekreterare@fsektionen.se. Motioner kan du snyggt och enkelt skriva här: https://fsektionen.se/proposals/form. Och tveka inte att komma och prata med någon i styrelsen om du vill bolla idéer.

Rapport från hus- och HMS-möten

Maria Gunnarsson 14:07, 13 okt 2017

Vi har varit på en del olika möten rörande arbetsmiljön på sektionen, dessa har varit Husmötet för Mattehuset, ett möte om den kommande renoveringen i foajén samt HMS (Hälsa-Miljö-Säkerhet) för såväl Mattecentrum som Fysicum. Här följer några av de punkter som vi tycker är av särskilt intresse för sektionsmedlemmar, har ni några frågor eller vill veta mer så mejla oss, skyddsombud@fsektionen.se respektive ordf@fsektionen.se.

 • Fysicum har en rad grupprum nära där Thaivagnen är, dessa har dörrar i spexiga färger samt whiteboards att skriva på!
 • Numera är ventilationen även igång på dagtid under helger. Skulle den fortfarande vara dålig kan man göra felanmälan till Akademiska Hus (finns en länk till detta på sektionshemsidan). Ange i så fall tidpunkt och vilken sal det gäller.
 • Det har hänt att många microvågsugnar lägger av på samma gång, i så fall ska man prata med vaktmästaren för det brukar vara en propp som har gått. Är någon trasig så hör av dig till oss så ber vi LTH köpa nya :)
 • Uppgradering av datanätet (eduroam) i Mattehuset är på gång! Detta har skjutits upp (pga att arbetet är rätt högljutt och innefattar en del borrande), troligtvis görs detta i sommar.
 • Belysningen är utbytt i Mattehusets korridorer på alla våningar! Under renoveringen av foajén kommer det även bytas belysning där samt i Hilbert café. Dessutom kommer vi få mer studieplatser när möblerna levereras i början av 2018.
 • Hastighetsmätare har satts upp på Tornavägen, för att förbättra säkerheten för oss som går mellan Mattehuset och Fysicum. Dessutom har Sydskånska nationen klippt sina buskar, för att ytterligare förbättra sikten i korsningen. Huset jobbar mer på att få kommunen att förbättra trafiksituationen.

/Helena Hallefjord, studerandeskyddsombud samt Maria Gunnarsson, sektionsordförande

Arbetsgrupp: moderation av diskussion på sektionsmöten

Christine Sjölander 13:42, 9 okt 2017

På vårterminsmötet så beslutades det att skapa en arbetsgrupp för att utreda bra riktlinjer för diskussionskulturen på sektionsmöten. Detta så att mötesordföranden kan moderera mötet på ett effektivt sätt. Vi i styrelsen söker nu medlemmar som är intresserade av att sitta i denna arbetsgrupp! Ta chansen och påverka sektionskulturen och anmäl dig på följande länk: https://goo.gl/forms/TkHC8tZ2B0f3Fo2z2.

Styrelsen

Nollningsutvärdering

Sofie Hellmark 15:41, 6 okt 2017

Hejsan!
Nollningen 2017 är nu över, men för att nästa års Fös ska kunna göra nollningen ännu bättre behöver vi era åsikter. Svara därför på denna enkät, oavsett vilken roll du haft under nollningen.
Kram Föset 2017
https://goo.gl/forms/nqGCenMksj8znVVv1

Öppna utskottsmöten under läsvecka 7

Mattias Näsström 18:29, 1 okt 2017

Under läsvecka sju kommer det finnas möjlighet att delta i några av de veckomöten som flera olika utskott har för att få reda på ännu mer om deras arbete. Här är dagarna och tiderna för de olika utskotten:

 • Sanningsministeriet; 9/10 kl. 12.15 i Ledningscentralen
 • Spindelmännen; 9/10 kl. 17:15 i Ledningscentralen
 • Studierådet; 10/10 kl. 12:15 i Ledningscentralen
 • Näringslivsutskottet; 10/10 kl. 12:15 i MH:362C
 • Sexmästeriet; 12/10 kl. 12:15 i Ledningscentralen
 • Likabehandlingsutskottet; 12/10 kl 12:15 i Syster Kents (SK)
 • Kulturministeriet; 13/10 kl 12:15 i Ledningcentralen
 • Ekonomiavdelningen; 13/10 kl 13:15 i Ledningscentralen

Snart drar sångarstriden äntligen igång, och vi söker dig

Mattias Näsström 18:14, 1 okt 2017

Sångarstriden är en härlig tävling mellan teknologkårens sektioner där varje sektion förbereder varsitt körstycke, varsin bordsvisa samt framför ett musikalnummer bestående av endast musik. Förberedelserna kommer ske en gång i veckan och det är en fantastiskt rolig chans att engagera sig i grupp och lära känna nya människor.

Vi kommer ha ett infomöte denna onsdag 4/10 kl 12.15 i MH:R, kom gärna dit om ni vill höra mer om evenemanget och vad man kan söka!

Anmälan till de olika grupperna är nu öppnad, sök vad som än låter intressant (och kör såklart!! 🙂 ).

https://fsektionen.se/sas

Varma hälsningar, Sångarstridsförmännen och gruppansvariga.

Large document page 001 9ddb89dd7da5ba6240c6824b14bbb92c

Vill du delta i en grym Fysiktävling?

Lea Christierson 07:46, 21 sep 2017

Nu är det dags för den årliga International Physicists' Tournament (IPT), och vi försöker få ihop ett lag. Tävlingen går ut på att man i en grupp studenter tillsammans med en handledare jobbar med att under helt fria omständigheter lösa intressanta fysikaliska problem som omfattar både teori och experiment. Studera hur man avgör temperaturen på en vätska utifrån hur det låter när man häller upp den, bygg en högtalare, och undersök olika häpnadsväckande fenomen. En lista på alla 17 problem hittar du nedan.
Man jobbar med problemen i cirka 8 månader för att sedan presentera sina lösningar och tävla mot andra lag. Vid intresse är det bara att fylla i anmälningsenkäten nedan.

https://goo.gl/forms/MsiizGa68g70AZJl2

Alla 17 problem: http://iptnet.info/wp-content/uploads/2017/08/IPT-2018-Problems.pdf

Anmälan Nollegasque

Sofie Hellmark 12:24, 13 sep 2017

Anmälan till årets Nollegasque är uppe! Det är en sittning du inte vill missa, så in och anmäl dig på https://fsektionen.se/evenemang/343.

Utomhussittning

Sofie Hellmark 14:06, 5 sep 2017

Nu är anmälan till utomhussittningen på fredag öppen! In och anmäl er här: https://fsektionen.se/evenemang/392. Anmälan stänger 23:59 på onsdag 6/9.

Nollning

En FeD resa - anmälan öppen!

Alexandra Lengquist 12:52, 4 sep 2017

Nu är anmälan öppen till en FeD resa! Biljettförsäljning kommer att ske onsdag kväll från 17.00 och framåt. Om man inte kan närvara så fråga en vän om de kan betala för er eller hör av er till sexmästaren.