Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Alla nyheter

Stressworkshop!

Seamus Doyle 13:30, 14 okt 2019

Hej sektionen!
Imorgon, tisdag, kommer likabehandlingsutskottet tillsammans med studierådet hålla i en stressworkshop för alla på sektionen i Hilbert Café 17.15. Tanken är att diskutera stress på en konstruktivt sätt tillsammans med äldre och mer erfarna studenter på sektionen och att förhoppningsvis få en del bra tips om hur man kan hantera och förhålla sig till detta.

Om du inte är övertygad än, så kan jag säga dig att det kommer bjudas på GRATIS FIKA om ni anmäler er innan 23.00 ikväll och man behöver inte vara där hela tiden. Det är bara att droppa in när du kan.

Jag hoppas se så många av er som möjligt imorgon!
//Er alldeles egna Likabehandlingsordförande

Funktionärsmingel

Rebecca Svensson 13:31, 4 okt 2019

Nu när höstterminsvalet är öppet är det dags för funktionärsmingel. Har du frågor och funderingar över hur det är att engagera sig på F-sektionen är det bara att dyka upp och mingla runt med sektionens olika utskott. Traditionsenligt kommer det vankas tipspromenad där man kan testa sina kunskaper om sektionens utskott. Passa även på att nominera folk till olika poster och varför inte kandidera själv.
Hoppas vi ses i Mattehuset måndagen den 14:e oktober 18:00-20:00.

Höstterminsmöte

Otto Holmström 13:16, 24 sep 2019

Höstterminsmöte 2019

Välkommen till Höstterminsmöte 2019! Mötet kommer äga rum måndagen den 11 november och tisdagen den 12 november. Onsdagen den 13 november finnes som reservdag. Kandidera kan du göra via valsidan. Motioner skickar du till sekreteraren senast den 18 oktober.

För votering på mötet använder sektionen röstsystem, ett elektroniskt verktyg där du kan följa dagordningen samt rösta vid slutna val.

Handlingar samt sena handlingar för mötet hittar du på sektionsmötesforumet.

Följande datum och tider gäller för höstterminsmötet

11 och 12 november höstterminsmöte (MH:R)

med samtliga starttider kl. 17.59.

Följande datum gäller inför höstterminsmötet

18 oktober motionsstopp
4 november anslag av föredragningslista.

För mer information om vad de olika händelserna innebär, kolla kalendern på hemsidan.
Har du ytterligare frågor angående mötet, kontakta styrelsen.

I sektionsstyrelsens tjänst,

Otto Holmström, Sekreterare
Rebecca Svensson, Styrelseordförande

Fyllnadsval i Sanningsministeriet

Maja Svensson 17:02, 16 sep 2019

Sanningsministeriet söker nu förträffliga F-are som vill ansluta sig till vårt team! De aktuella posterna är Arkivarie och Redaktionsmedlem i von Tänen. Inga förkunskaper krävs, det enda vi önskar av dig är en härlig positiv energi och nyfikenhet inför posten!

Arkivarie: Arkivarie har ansvaret för ordning i arkivet, att protokoll sparas och att gamla häftiga prylar då och då plockas fram och visas upp på ett bra sätt. Som arkivarie arbetar man självständigt och den största fördelen är att man med tiden får en stor inblick i vad som faktiskt har hänt på sektionen under tidigare år och vad för tingest som faktiskt står i dess ägo.

Redaktionsmedlem i von Tänen: von Tänen är sektionens egen tidning och utkom första gången redan 1973. Som redaktionsmedlem i von Tänen ansvarar man för att förse von Tänen med ett innehåll som upprätthåller sektionens intresse. Man bistår von Tänen-redaktören i sitt arbete genom att skriva artiklar, hålla i intervjuer eller designa sidor. Tidningen kommer ut fyra gånger per år, en gång i slutet av varje läsperiod.

Är du sugen på att söka? Skicka ett mail till sanning@fsektionen.se senast måndag 30/9. Intervjuer kommer ske under vecka 40.

Extrainsatt sektionsmöte för val av revisor samt valberedning

Otto Holmström 13:51, 3 sep 2019

Hej bästa sektion!
Vi i styrelsen kallar, efter revisorers begäran, till ett extrainsatt sektionsmöte för att behandla val av vakantsatta poster.

Mötet kommer hållas den 19 september under lunch i MH:R, med starttid 12:15.

På mötet kommer val av en revisor, två valberedningsledamöter samt två valberedningssuppleanter att behandlas.

Kandidera/nominera till poster kan du göra här på hemsidan, via https://fsektionen.se/val.

Handlingarna för mötet finns tillgängliga via denna länk.

Rostsystem finns tillgängligt via denna länk.

I F-sektionens tjänst
Otto Holmström, sekreterare

Podcasten Hilberts Hörna släpper nollningsavsnitt!

Maja Svensson 15:29, 23 aug 2019

Hej alla nyantagna studenter! På måndag är det upprop och alla roliga aktiviteter som kallas nollning drar igång. För att fira detta har vi spelat in ett specialavsnitt av sektionens podcast Hilberts Hörna, dedikerat till er! Ni hittar detta avsnitt på Spotify (!) genom att söka på Hilberts Hörna, eller genom att klicka på länken här nere. Jag rekommenderar att ni lyssnar nu i helgen för snart kommer ni ha fullt upp med att vara studenter i Lund! Välkomna!

https://open.spotify.com/show/3jP2S2KKdgBUugBTgoB0B8

Hej alla nyantagna!

Isabella Ljung 14:39, 12 jul 2019

Kul att ni har valt att läsa ett av programmen på F-sektionen! När terminen börjar drar även nollningen igång och du får en chans att träffa nya vänner, komma in i plugget och ha riktigt roligt! Du kan redan nu läsa om vad nollningen innebär och saker som är bra att ha koll på här (https://fsektionen.se/nollning). Föset kallas vi som arrangerar nollningen och undrar du något kan du alltid höra av dig till oss på foset@fsektionen.se. Vi ser fram emot att träffa dig i höst!

Varmt välkommen till F-sektionen,
Föset

Fyllnadsval näringslivsutskottet

Nik Johansson 21:04, 22 maj 2019

Gillar du pengar? Tycker du sektionen borde ha mer? I så fall ska du söka till näringslivsutskottet!

Vi söker följande,

Projektgruppsledamot FARAD:
Som projektsgruppsledamot jobbar man dels med att försöka få företag att komma på mässan men också planering och genomförande av mässan. Internt i projektgruppen bestäms olika ansvarsområden så som PR-ansvarig , logistikansvarig och så vidare.

Vice näringslivsansvarig:
Som vice näringslivsansvarig arbetar man sida med näringslivsansvarig men har mer fokus på utskottets interna verksamhet. Vice näringslivsansvarig har huvudansvar för möten och ser till att funktionärerna i utskottet trivs. Denna post går att söka senast 26 maj.

Låter detta intressant? Hör av er till näringslivsansvarig Nik Johansson på fnu@fsektionen.se.

Large img 9801 0671177329e21b564af48e061e3e47c3

Protokoll från sektionsmötet

Otto Holmström 13:52, 29 apr 2019

Protokollet från sektionsmötet den 15 och 16 april finns nu tillgängligt i dokumentarkivet. Du hittar det även via denna länk.

von Tänen söker redaktör för läsåret 2019/2020

Maja Svensson 13:37, 22 apr 2019

von Tänen är vår sektionstidning som ges ut varje läsperiod och är fylld med roliga artiklar och knep och knåp för att underhålla F-aren. Vill du ha ett roligt och kreativt jobb med mycket frihet och dessutom leda redaktionsmedlemmarna är du perfekt för posten. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av ritprogram eller redigering utan det räcker med en vilja att lära sig och att ha kul! Din företrädare lovar en överlämning du sent ska glömma... Kandidera senast 6/5 till sanning@fsektionen.se.