Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Alla nyheter

Nyvalda funktionärer

Mattias Näsström 10:40, 20 apr 2018

På vårterminsmötet 2018 valde vi dessa nya funktionärer:

Styrelseordförande - Andreas Emilsson
Styrelseledamot - Alexandra Lengquist, Elli Andersson, Hanna Axelsson och Vilgot Hillbom
Vice ordförande - Jakob Navrozidis
Prylmästare - Magnus Svensson
Vice cafémästare - Kåre von Geijer
von Tänen redaktör - Jessica Lastow
Vice näringslivsansvarig - Alexia Han
Studierådsordförande för teknisk fysik - Philip Olhager
Studierådsordförande för teknisk nanovetenskap - Daniel Nesic
Valberedningsledamöter - Simon Olsson (sammankallande) och Peter Hallstadius

Posterna utbildningsminister, projektledare FARAD, studierådsordförande för teknisk matematik, valberedningssuppleanterna och tre av valberedningsledamöterna blev vakantsatta.

Grattis och lycka till säger vi till alla nyvalda!

Föredragningslista

Josefine Öder 17:05, 6 apr 2018

Föredragningslistan för vårterminsmötet finns nu på anslagstavlan utanför Hilbertrummet,
samt på hemsidan under fliken sektionsmöten -> sektionsmötesforum, där finns även motionerna och motionssvar.

Vårterminsmötet är den 17 och 18 april. Anmälan för mötet finns här på hemsidan.

Har du några frågor, vänligen kontakta styrelsen.

I sektionsstyrelsens tjänst,
Josefine Öder, Sekreterare

Rapportsläpp

Mattias Näsström 14:00, 28 mar 2018

Tack för ni som var på rapportsläppet i måndags. Här kommer info om hur man kommer åt rapporten för de som inte har inlogg till F-sektionens hemsida (https://fsektionen.se/dokument/449). Du kan antingen kontakta ditt likabehandlingsombud eller din styrelse. Annars kontakta ledningen@fsektionen.se eller likabehandling@fsektionen.se. Du kan även skriva din mailadress i det här formuläret, https://goo.gl/forms/GPyuBSQnkUExFu1C2 så får du rapporten skickad till dig. Det går även att hämta ut papperskopia i Styrelserummet i Mattehuset.

Diskussionsmöte om kulturutredningen

Elinor Fagerberg 16:09, 26 mar 2018

Nu har Likabehandlingsutskottet haft sin presentation om rapporten om sektionskulturen, namngiven Samlade perspektiv på F-sektionens kultur. Denna går nu att hitta under dokumentarkiv men finns även här.

Vad kommer nu då? Det är diskussionsmötet ikväll! Klicka på länken och läs om eventet om du inte gjort det redan, dyk sedan upp i Hilbert Café kl 17 och diskutera innehållet i rapporten och hur vi ska ta detta vidare.

Om du inte läst rapporten och missade lunchpresentationen kommer det finnas möjlighet att få en kort genomgång av rapporten på plats.

Mvh
Likabehandlingsutskottet

Fyllnadsval av spindelman

Peter Hallstadius 12:56, 25 mar 2018

Prylmästeriet söker en spindelman! En av de sittande spindelmännen kommer att bli spindelförman efter sommaren och det öppnar upp för en ersättare. Känner du att du är intresserad av app- och webbprogrammering kan du kontakta mig genom https://fsektionen.se/kontakter/2 senast på fredag (30/3).

Fyllnadsval till sektionsfotograf

Otto Holmström 15:15, 20 mar 2018

Sanningsministeriet kommer under nästa vecka hålla intervjuer för fotografer! Är du intresserad att dokumentera olika events på sektionen, kontakta mig via https://fsektionen.se/kontakter/3 , senast nu på fredag (23/3)!

Arbetsgrupp - ekonomisk plan

Mattias Näsström 16:47, 18 mar 2018

På styrelsemötet innan tentorna startade vi i styrelsen en arbetsgrupp för att ta en djupare inblick i ekonomin på sektionen. Målet med arbetsgruppen är att komma fram till en ekonomisk plan för sektionen, där det står lite om hur mycket vi ska gå med vinst, hur pengarna ska fördelas mellan de olika fonderna med mera. Är du intresserad av att vara med i den här arbetsgruppen, kontakta mig här: https://fsektionen.se/kontakter/19.

En FED Pub

Ingrid Torstensson 19:30, 15 mar 2018

Torsdagen 22 mars är dags för pub i Hilbert Café! Denna gång med ARM, AXIS och Nordea!

Det är premiär för ett nytt pubkoncept där studenter från F-, E- och D-sektionen får träffa representanter från olika teknikföretag i pubmiljö. Det är ett perfekt tillfälle att snacka med företagen, hänga eller skaffa exjobbet. Det är dessutom gratis mat!

Passa på att skaffa dig en bild av vad företagen egentligen gör, fixa exjobbet eller sommarjobbet. Mer info och företagssläpp kommer snart!

Ingen anmälan behövs, men var där till kl 18 för att säkert få en plats!

https://fsektionen.se/evenemang/494

Large fed pub 1 e0d227dfe7bd363cedc087237fc8f5f2

Vårterminsmöte

Josefine Öder 13:14, 2 mar 2018

Vårterminsmöte 2018

Välkommen till Vårterminsmöte 2018! Mötet kommer äga rum tisdagen den 17 april och onsdagen den 18 april. Torsdagen den 19 april finnes som reservdag. Kandidera kan du göra via webplatsen. Motioner skickar du till sekreteraren innan 3 april.

Följande datum och tider gäller för vårterminsmötet

17 och 18 april vårterminsmöte (MH:R)

med samtliga starttider kl. 17.59.

Följande datum gäller inför vårterminsmötet

3 april motionsstopp
6 april anslag av föredragningslista.

Observera att datumen för motionsstopp och uppsättning av föredragningslista inte helt stämmer överens med de föreskrivna reglerna för utlysning av sektionsmöte då dagarna i omtentaperioden inte räknas som läsdagar. Vi i styrelsen har dock i samråd med revisorerna valt att frångå dessa för att ge er medlemmar mer tid att skriva motioner och för att hinna med det nödvändiga efter vårterminsmötet. Om du har några frågor vänligen kontakta oss här.

För mer information om vad de olika händelserna innebär, kolla kalendern på webplatsen.

I sektionsstyrelsens tjänst,

Josefine Öder, Sekreterare
Petter Karlow Herzog, Styrelseordförande

#metoo-enkät

Elinor Fagerberg 13:21, 26 feb 2018

I höstas uppstod bl.a. #metoo-rörelsen. För att jobba med detta drev kåren en enkät angående sexuella trakasserier. Nu vill vi veta hur situationen ser ut på F-sektionen. Enkäten är anonym, och du kan svara med så mycket eller lite detalj som du känner dig bekväm med. Den här enkäten är väldigt viktig; om vi inte vet hur situationen ser ut kan vi inte jobba för att förbättra den.

Enkätlänk

Psst! Det är nu en månad kvar till rapportsläppet. Tagga!

//Likabehandlingsutskottet