Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Alla nyheter

Anslag av VT-mötet!

Erik af Klinteberg 13:12, 14 feb 2021

Käraste sektion, glad alla hjärtans dag! Jag hoppas att ni alla firar med mycket kärlek och massvis med sötsaker. 🧡

Om några månader är det äntligen dags för vårt förträffliga Vårterminsmöte, och därför är det min uppgift att härmed ge er viktiga datum och annan nyttig information inför mötet.

Redan imorgon, den 15/2, kl. 12 öppnar som bekant vårterminsvalet på https://fsektionen.se/val. För mer information kring valet hänvisar jag till ValleBs flotta inlägg tidigare i veckan.

Mötet kommer att äga rum måndagen den 19:e och tisdagen den 20:e april, onsdagen den 21:e april finnes som reservdag. Då detta är efter både tentaveckan i läsperiod 1 och omtentaperioden i början av april så ska alla motioner vara inskickade till sekret@fsektionen.se senast den 12:e mars så att föredragningslistan kan anslås den 26:e mars.

Dessa datum är tillagda i kalendern på sektionens hemsida och går även att finna på https://fsektionen.se/forum. Där finns även en LaTeX-mall för motioner, motionsmaskinen, och dessutom kommer alla propositioner, motioner, föredragningslistan, m.m. att publiceras här.

För voteringar på mötet används sektionens egna röstsystem. Här kan man även följa dagordningen digitalt, så se till att registrera ett konto innan mötet om du inte redan gjort det!

Har du ytterligare frågor angående mötet, kontakta gärna hela styrelsen på styrelsen@fsektionen.se .

Håll huvudet kallt, hjärtat varmt, och händerna rena.
Erik af Klinteberg, Sekreterare

Verksamhetsplan för Teknologkåren

Emma Engdahl 19:50, 12 feb 2021

Varje år tas en verksamhetsplan för Teknologkåren fram inför det kommande året. Vi håller på för fullt att ta fram nästa plan och vill ha er input!

Har du önskemål eller idéer på vad kåren ska fokusera på under år 2021/2022?

Fyll i formuläret nedan och framför dina åsikter.

Formulär: https://forms.gle/66wLzk41YdxS1MiBA

(Sista datum att ge input är 2021-03-01)

Om du har några frågor får du gärna maila ko@tlth.se

Inspirationsföreläsning med Tomas Persson

Teodor Bucht 11:14, 11 feb 2021

F-sektionens näringslivsutskott arrangerar under lunchen den 19 februari en inspirationsföreläsning med ingen mindre än Tomas Persson! Tomas kommer berätta lite om hur han tänkte när han var student kring karriärsval och även presentera vad han forskar på idag.

Detta är ett supertillfälle för alla som någon gång funderat på doktorera och forska.

Föreläsningen kommer hållas via zoom: https://lu-se.zoom.us/j/61459905019.

Vårterminsvalet öppnar!

Mattias Näsström 08:36, 10 feb 2021

Nu på måndag den 15/2 kl. 12:00 öppnar vårterminsvalet, woohoo!!! Där kan du söka alla möjliga poster för att engagera dig på sektionen, kandidaturer och nomineringar för alla poster görs på https://fsektionen.se/val där det också går att hitta mer information om valet. Valet kommer att hålla öppet till den 21/3 för poster som väljs av sektionsmötet och till den 25/4 för poster som väljs av styrelsen. Alla datum för valet syns nedanför.

På måndag den 15/2 från 12:15 till 13:00 kommer vi i Valberedningen finnas tillgängliga på Zoom (https://lu-se.zoom.us/j/64370932977) och svara på alla olika frågor som ni har så titta in och prata med oss, det blir kul! Man kommer även kunna nå oss på mail valleb@fsektionen.se om man hellre vill det.

Under vårterminen kan man alltid maila oss på valleb@fsektionen.se om man undrar något. Det finns inga dumma frågor och fråga gärna en gång för mycket än en gång för lite, vi hjälper gärna till! <3

Kramar,
ValleB

Large valberedningsposter  1  page 001 daf162cb0758ad4d09379a57f1c7c3a6

Anmälan nollningsfunktionär

Klara Stefansson 13:27, 4 feb 2021

Nu öppnar anmälan till funktionärsposter under nollningen! Anmälan stänger onsdag 10/2 kl 17:00 så se till att anmäla er så snart som möjligt och observera att endast ett formulär ska skickas in om ni ansöker i grupp. Nedan hittar ni länkar till anmälan till de olika posterna:

Det går att söka mer än en post och vi kommer isåfall att fråga er vilken ni helst vill ha på intervjun. Om ni missade infomötet och undrar vad de olika posterna innebär kan ni hitta en länk till Powerpointen som användes under infomötet sist i det här meddelandet. Hittar ni inte svar på era frågor där är ni såklart alltid välkomna att mejla oss på foset@fsektionen.se!

Vi hoppas att ni vill vara med och skapa den här viktiga introduktionen till universitetslivet som nollningen ju är, vi är övertygade om att det kommer bli kul!

Kram, Föset<3

PP från infomötet: https://drive.google.com/file/d/1CO07YvGAy6bohJd-GGfS4u1Z7y35EKKM/view?usp=sharing

Informationsmöte om funktionärsposter under nollningen

Klara Stefansson 16:48, 29 jan 2021

Hejsan alla F:are!

Året har bara börjat och likaså planeringen för årets nollning, men vi kan redan nu säga att vi kommer att behöva massor av hjälp i form av nollningsfunktionärer! Vi planerar att hålla ett informationsmöte torsdagen den 4:e Februari via Zoom där vi försöker att svara på alla frågor ni kan tänkas ha om vad det innebär att vara gruppfadder, uppdragsfadder eller extrafös och hur ni söker. Om ni vill läsa på lite redan nu kan ni hitta information om posterna här. Anmälan kommer att öppna i samband med informationsmötet, vi hoppas att ni är lika taggade som vi är!

Alltså,
Vad? Informationsmöte om nollningsfunktionärer
Var? Zoom: https://lu-se.zoom.us/j/64887737772
När? Torsdag 4 Februari kl 12:15

Kram, Föset 2021<3

Large infobanner ddbcca0f6571c6d4954f5378f1cdc9b3

NU KÖR VI! - FARAD 2021

Oliver Wiksten 11:27, 26 jan 2021

Ärade sektion!
Stunden vi alla har väntat på är äntligen här - FARAD 2021 har dragit igång! Mässan är på https://massa.farad.nu/sv/events och håller på fram till 16:00 idag. Så in och kika - tiden är knapp!
OBS: Om man vill prata med företagen (som i att faktiskt tala) istället för att skriva med dem, så kan man be företagen ringa upp en!
/Er kära projektgrupp för FARAD ❤

P.S. Ni har väl inte missat att FARAD har två nystartade sidor på Instagram och LinkedIn? Följ oss där på https://www.instagram.com/fsek_farad/ och https://www.linkedin.com/company/f-sek-farad, så missar ni ingen information om våra kommande event under FARAD-veckan!

Sektionens lokaler under corona

Ludwig Linder 17:42, 20 jan 2021

Förträffliga sektion,

Universitetet har tagit nytt beslut angående corona. Beslutet säger att man inte ska vistas i universitetets lokaler. Undantaget är studenter som har behov av plats, t.ex. för informationssökning, användning av referensmaterial, för tillgång till utrustning för distansundervisning och examination.

Med detta beslut har vår husprefekt bett oss stänga ner områden som är under vår övervakning, däribland Hilbert Café, Hilbertrummet och Alumnirummet. Med det ber vi i Styrelsen er att inte bruka sektionens lokaler medan beslutet gäller.

Sektionen kommer under denna tid inte bedriva verksamhet fysiskt i MH om inte nödvändigt.

Hela beslutet kan läsas här: https://www.medarbetarwebben.lu.se/sites/medarbetarwebben.lu.se/files/2021-01/Beslut-corona-210118.pdf

I sektionens tjänst,
Ludwig Linder, Sektionsordförande

FARAD-veckan är så mycket mer än bara en mässa

Oliver Wiksten 11:01, 19 jan 2021

Under läsvecka två arrangerar vi FARAD-veckan där vi kommer arrangera flera evenemang där ni som studenter möter er framtid. Vi kommer ha lunchföreläsningar, giveaways, ett case och ett quiz. Det här vill ni inte missa! Evenemangen öppnar för registrering kl.12:00 idag (19/01), och vissa evenemang har ett begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller. Alla evenemang hittar ni i F-appen. Ni kan också kolla in FARAD-schemat för att få en bra överblick vad som händer under veckan.

Fredag 22 januari

HUR PITCHAR DU DIG? - WORKSHOP MED SVL 12:15
Vi smygstartar FARAD-veckan med en workshop med våra kära studievägledare:
Välkommen till workshopen ”Hur pitchar du dig?” fredag 22 januari kl. 12:15-13.00 via Zoom. Vad är en pitch, hur går det till och vad vinner bägge parter på en bra pitch?

SVL håller en workshop om hur man ska få ut så mycket från FARAD som möjligt - anmäl dig för att ta vara på denna möjlighet!

Måndag 25 januari

LUNCHFÖRELÄSNING MED CELLAVISION 12:15
Välkommen på en digital lunchföreläsning med CellaVision!
F-sektionen arrangerar tillsammans med FARADs huvudsamarbetspartner CellaVision en digital föreläsning den 25 januari! Adam Morell, som är utvecklingschef och gammal F:are från 1998, kommer att hålla i föreläsningen och prata om hur CellaVisions system fungerar och hur de med hjälp av bildanalys och neurala nätverk förenklar och förbättrar sjukvården. Den 24 januari kommer vi publicera ett case och ni som känner er manade kommer kunna vinna ett riktigt trevligt pris! Caset kommer ta ca 1 timme att lösa, och vi kommer tillkännage vinnaren den 25 januari under föreläsningen. Föreläsningen pågår mellan 12:15-13:15, och efterföljande tid besvaras frågor och vinnare av caset presenteras.

De 100 första som anmäler sig får en klassisk Hilbertmacka (jaaaa normalitet!) som vi kommer stå och dela ut runt om i Lund. OBS! Om du enbart vill se på föreläsningen men inte ha en macka behöver du INTE anmäla dig. Länken kommer publiceras i facebookgruppen strax innan evenemanget.

FARAD-GÄNGET DELAR UT WHITELINES-BLOCK! 13:00
Vem vill inte ha gratis whitelinesblock? Perfekt för studenter som oss som vill ha fina och tydliga anteckningar. FARAD-gänget i samarbete med Axis delar ut gratis whitelinesblock runt om i Lund. Kom och besök oss och hämta! Mer info om var vi kommer att stå återkommer vi med.

FARAD-QUIZ 17:15
Har du koll på näringslivet? Testa dig själv vettja! Dra med dina kompisar och delta i ett FARAD-quiz där vi testar dina kunskaper kring näringslivet. (I prispotten ligger en Google Nest Mini.) Kom och ha kul med oss!

Tisdag 26 januari

FARAD-MÄSSAN 10:00
Mässan kommer gå av stapeln 26 januari (nästa tisdag!) och kommer ske helt digitalt på plattformen Graduateland 10:00-16:00. Där kommer du kunna besöka alla dina favoritföretag och -institutioner. Man kan chatta med företagen och t.o.m. prata med dem över videosamtal! Se vilka tjänster de erbjuder genom att studera deras jobbannonser som finns på plattformen.
Webadressen till FARAD-mässan är https://massa.farad.nu/sv/events. Gå in och registrera er redan nu! Börja slipa på din profil nu så är den i toppskick när du möter din framtid. Det är tre korta men viktiga minuter som kan påverka din framtid till det bättre.

Bonus! De 50 första som anmäler sig får ett limited edition FARADigital-märke till ovven! För att få ett märke behöver ni fylla i ett enkelt formulär efter att ni har skapat er profil och registrerat er på mässan: https://forms.gle/pkB2N6w6H6xdchQW8
Nyfiken redan nu på vilka som kommer ställa ut på mässan? Kika in på http://farad.nu/.

CASE WITH EY 17:30
At EY we have many alumni from the F-guild at LTH who have made successful careers as Management Consultants. We are therefore excited to collaborate with FARAD 2021 in a digital case event Tuesday 26/1! Take the opportunity to learn more about case solving and get a peek into working at EY as a Management Consultant. The event will be an evening event where you will be presented with a problem in which you in small groups will be challenged to solve and present to a panel of judges. There will be an exciting prize for the winner and all participants will get a gift card at Grönt och Gott!
Registration closes on 22/01 17:00!

27 januari

VÄGEN TILL INGENJÖRSJOBBET - LUNCHFÖRELÄSNING MED SVERIGES INGENJÖRER 12:15
Hur skriver du ett professionellt CV och personligt brev? Hur kan du använda Linkedin i ditt jobbsökande? Och hur kan du förbereda dig på bästa sätt inför en anställningsintervju och vad är bra att tänka på under intervjun? Att söka jobb är att marknadsföra sig själv och därför måste du sälja in dina kunskaper och erfarenheter på rätt sätt för att sticka ut ur mängden.
Under lunchen kommer en CV-expert från Sveriges Ingenjörer ge dig konkreta tips och råd om vad du behöver tänka på för att kunna stärka ditt personliga varumärke för att hitta just ditt extrajobb, sommarjobb, exjobb eller första ingenjörsjobb.

Pi-FARAD 17:15
Denna kvällen ägnar vi åt er som läser Teknisk Matematik. Lyssna på inspirerande kortare föreläsningar från EY, iGEM Lund och LINC. Perfekt för dig som är intresserad av hur ni kan få användning av era kompetenser från er utbildning! Anmälan stänger 26 januari 12:00.

Superkul ju!

Massa spännande evenemang, och allt är såklart helt coronasäkert! Anmäl dig till evenemangen innan det är för sent!

P.S. Du har väl inte missat att FARAD har två nystartade sidor på Instagram och LinkedIn? Följ oss där på https://www.instagram.com/fsek_farad/ och https://www.linkedin.com/company/f-sek-farad!

Large farad a5 combo.001 95e1f25f7334d12840f2fcf3b33304e0

Sök kontaktsamtal med Cellavision och DVel

Oliver Wiksten 12:48, 13 jan 2021

Nu har du som student möjlighet att komma närmare just dessa två företag genom ansöka om ett kontaktsamtal! Ett kontaktsamtal kan ses som en öppen generell arbetsintervju som ni kan ansöka om via oss. Ballt, eller hur? Och det är supersmidigt! Här har ni en step by step tutorial hur det kommer gå till:

  1. Läs igenom kravprofilerna (https://ibb.co/br7xd70) och se om du är kvalificerad
  2. Fyll i detta formulär: https://forms.gle/dzbSTwHSYUCdAQ7S7
  3. Vänta spänt till företaget hör av sig om de vill ha en intervju med dig.

Superenkelt! Så ta och putsa lite på ditt CV, skriv ett personligt brev och ansök senast 17 januari. Passa på! Din framtid ligger i dina händer.

Psst... Ni har inte missat att FARAD-gruppen startat en Instagram och LinkedIn? Se till att följa oss där:
https://www.instagram.com/fsek_farad/
https://www.linkedin.com/.../f-sektionens...
//Projektgruppen för FARAD 2021