Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Till dig med nollningssittning som tack

Victor Rasmussen 19:49, 4 jul 2024

Under vårsektionsmötet beslutades det att omfördela och omstrukturera ansvar och arbete med anmodningar till sittningar under nollningen. Från och med i år kommer styrelsen ansvara för de anmodningar som ges som tack för vissa funktionärsposter. Då det inte tidigare förts något register över vilka som blivit berättigade tacket och fått skjuta upp det, ber vi dig som vet med dig att du ska få nyttja ett uppskjutet tack under årets nollning att maila ordf@fsektionen.se. Ni som är funktionärer i år behöver inte höra av er, utan detta är enbart en extra försiktighetsåtgärd så att ingen från tidigare år missas. Påminn gärna din vän om detta om du känner någon som berörs av det här!

Tack för hjälpen och ha en fortsatt fin sommar!
Victor

Fyllnadsval till Världsmästare! 🌏

Samuel Eriksson 13:26, 2 jul 2024

Gald sommar, ☀️

Studierådet söker fler världsmästare! Som världsmästare ansvarar du för utbytesstudenter, både de som kommer hit och de som åker härifrån. Detta görs genom att informera sektionens medlemmar om möjligheter till utlandsstudier, och se till att internationella studenter vid sektionen känner sig välkomna. Dessutom arbetar du tillsammans med andra sektioner som sektionens representant i TLTH:s internationella utskott och ansvar för att informera studierådet om dess arbete. 🦉

För att kandidera eller om du har frågor, maila um@fsektionen.se. Fyllnadsvalet stänger 12 juli.

Soliga kramar,
Studierådet

Tack för VT24 och trevlig midsommar

Victor Rasmussen 18:11, 20 jun 2024

Hejsan hoppsan kära sektion, medlemmar och andra F-Fans! 🧡🧡

Efter en Förträfflig vår, Full av engagemang och roligheter, hoppas jag att ni alla Fina F:are Får en så Fantastisk sommar som ni gjort er Förtjänta av. Jag vill tacka För den här terminen och önska er alla en glad midsommar.

Till er som tagit er efterlängtade examen vill jag, Från hela sektionen, rikta ett extra stort tack För er tid på sektionen. Ni är många som genom otaliga timmar av hårt slit varit med och lagt grunden För den verksamhet vi universitetsynglingar idag Får möjlighet att njuta av. Ni har För alltid en plats i sektionens hjärta och jag hoppas att ni likaså kommer bära med er F i era. Lycka till där ute i stora vida världen!

Till er som kämpat er igenom ännu ett år, men som inte riktigt nått mållinjen än, hälsar jag istället: Njut av solen, Få välbehövlig återhämtning och ladda upp inför hösten igen. Vi ska tillsammans se till att F Fortsätter blomstra och vara Sveriges bästa sektion!

Trevlig sommar!💐💐

Puss å kram,
Victor Rasmussen
OrdFörande

TLTH söker instutitionsrepresentanter!

Ludvig Wadenbäck 16:38, 14 jun 2024

Hejsan,

Grattis till att du (förhoppningsvis) överlevt ännu en termin av utbildningen. 🎉 Med terminens slut kanske du har mycket åsikter om vissa kurser? Då har jag den perfekta möjligheten för dig. Kåren söker nämligen studentrepresentanter till institutionsstyrelserna. Du kan kandidera till samtliga instutitioner, men vi söker främst F:are för följande institutionsstyrelser:

  • Matematikcentrum 🧮
  • Fysiska institutionen 🧲
  • Datavetenskap 💻

Institutionerna är den enhet som har hand om kurser. Det är institutionsrepresentantens uppgift att framföra studenternas åsikter till institutionen genom möten med institutionsstyrelsen, vilket är det huvudsakliga beslutsorganet på institutionerna. Till exempel genomförde matematikcentrums institutionsstyrelsen ändringen av mattetentor med överbetygsdel, där antalet överbetygsfrågor minskade men tillräckliga poäng på godkäntdelen ger ett överbetygspoäng. Du kan även genomföra denna typen av ändringar genom att vara institutionsrepresentant. 😎

Om du är intresserad, maila mig på um@fsektionen.se.

Ha en fin sommar,

Studierådet 🦉

Fyllnadsval internationell fadder

Linnea Sartorius 17:06, 13 jun 2024

Halli hallå kära sektion! Hoppas att ni har en fin sommar hittills.

Vi söker just nu fler intisfaddrar till vår fantastiska intisgrupp, helst 3-4 st till. Som intisfadder får du vara med på allt som en vanlig gruppfadder är, och lite till. Du får chansen att visa Lund och Sverige för en grupp som verkligen kommer att uppskatta det, och kanske själv lära dig en sak eller två. Här kommer lite svar på frågor som du kanske har:

När behöver jag vara i Lund?
Intisfaddrarna behöver vara på plats 21/8, alltså bara två dagar innan alla andra faddrar behöver vara där. Vi får träffa nollorna på torsdagen den 22/8.

Vilka saker får intisgruppen vara med på utöver de vanliga nollningseventen?
Vi arbetar med andra sektioner för att ha en nationssittning, pubar osv specifikt för intisar:)

Kommer jag att komma in i gruppen av medfaddrar om jag blir vald nu?
Det är såklart svårt att veta, men dina medfaddrar är otroligt taggade på att bli fler och kommer göra sitt bästa för att få alla att känna sig inkluderade. Ni kommer sedan träffas dagen innan nollorna kommer för att få en liten utbildning och lära känna varandra. Sedan efter att ha träffat nollorna och gått på kickoffen för alla faddrar på fredagen är jag övertygad om att det kommer att bli toppen.

Jag har sökt fadder innan, behöver jag intervjuas igen?
Nej, om du redan har gått på intervju behöver du bara fylla i formuläret nedan. Alla som inte sökt tidigare kommer erbjudas en zoom-intervju.

ANMÄLNINGSFORMULÄR: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7zEz9j2taTFzf3ewj1u2xv4KhgcujdKj1Bweg5DhoLcO17w/viewform?usp=sf_link

Valet hålls öppet till torsdagen den 20/6. Om du har några fler frågor, tveka inte att maila mig på foset@fsektionen.se.

Puss och kram,

Cofös Linnea

Fler nyheter

Prenumerera på F-sektionens veckobrev som kommer ut varje läsvecka!

Prenumerera

Vill du skicka med en notis i Vecktorn? Skicka i så fall in den till Sanningsminister - Pontus senast söndag kl 17.

Du kan också läsa Vecktorn här.

Lyssna på F-sektionens podcast här! Frågor eller kommentarer gällande podcasten kan skickas till Sanningsminister - Pontus

Du kan också lyssna på Hilberts Hörna här på Spotify.

Kontakta oss gärna genom denna kontaktsida, eller genom att besöka sektionens styrelserum, som ligger på första våningen i Matematikhuset.

Besöksadress

Matematikhuset
Sölvegatan 18, 223 62 Lund

Postadress

F-sektionen inom TLTH
Box 118, 221 00 Lund