Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Revisor

Höstterminsval 2023

Som revisor är man ansvarig för att se till att sektionen, och då främst styrelsen, inte gör saker som skadar sektionen eller krånglar till saker onödigt mycket. Man ska därför granska sektionens bokföring och styrelsearbete med tillhörande protokoll, för att sedan kunna skriva en revisionsberättelse för varje kalenderår då styrelsen för det året skall beviljas ansvarsfrihet. Dessutom ska revisorerna gå på styrelsemöten och ha bra kontakt med ordföranden.

Revisorsposten innebär ungefär två nedlagda timmar i veckan. Man har inget budgetansvar och behöver inte hantera pengar, men är däremot granskningsansvarig för hela sektionens ekonomiförfarande. Som så ofta annars kan stressmoment undvikas genom bra tidsplanering, men detta kräver eget ansvar då revisor är en helt fristående post som inte ens står under styrelsen.

Som revisor får man följa styrelsearbetet och får därför en god inblick i hur detta fungerar. Andra positiva saker med posten är att man får hänga med ordförande och läsa protokoll.

KandideraNominera

Revisor kan sökas fram till 23:59, 31 okt 2021.