Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Persevant

Höstterminsval 2023

Medaljkommittén står för nyproduktion, inköp och utdelning av medaljer samt ceremonierna kring detta. Som persevant är man sektionshärolden behjälplig och deltar i omröstning rörande medaljnomineringar. Persevanterna och sektionshärolden ska vara enhälliga i sina beslut och det är endast de och styrelsemedlemmarna som får lämna in medaljnomineringar. Persevanterna sammankallas av sektionshärolden.

Återkommande tillställningar som persevanterna och sektionshärolden förväntas uppträda på är Skiftesgasquen och Ordensmiddagen. Inför dessa två middagar förväntas persevanterna och sektionshärolden att ha medaljsortimentet, nomineringar och ceremoni i ordning. Utöver dessa middagar kan persevanterna och sektionshärolden lämpligen uppmärksamma andra sektionsymboliska tillställningar såsom jubileum.

Utöver ovan nämnda tillställningar hjälper även persevanterna sektionshärolden med att tillgodose sektionens medlemmars efterfrågan av ordensband m.m. och har lämpligen vissa dagar då medaljkommitén visar upp sig och säljer dylika saker. Som persevant i medaljkommitéen får man ej inneha någon styrelsepost och posten är inte så tidskrävande.

KandideraNominera

Persevant kan sökas fram till 23:59, 28 nov 2021.