Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Checklista - Att Göra Innan Nollningen

 1. Aktivera ditt studentkonto, som ger dig tillgång till alla datorrelaterade tjänster på universitetet (det är alltså väldigt viktigt, i synnerhet nu när mycket undervisning sker digitalt). Du bör få ett mail om detta några dagar efter ditt andra antagningsbesked. Mer info här. Spara dina inloggningsuppgifter till det här kontot.
 2. MISSA INTE att självregistrera i canvas. Självregistreringen öppnar 18/8 och stänger 23/8 kl. 15:00. Hur du gör detta hittar du här.
 3. Bli medlem i teknologkåren. Utan detta kan du inte delta i många av eventen som anordnas, och det är via kåren du får din studentlegitimation. Du bli medlem här. Skriv gärna ut kvitto/ betalningsbekräftelse på att du blivit medlem, så att du kan bevisa medlemskap även innan du fått din studentlegitimation på posten.
 4. Skaffa ett konto här på F-sektionens hemsida, fsektionen.se. Här kommer du under och efter nollningen att hitta information om event och annat som händer på sektionen. Härifrån kommer du även att anmäla dig till event under nollningen.
 5. Packa ner följande grejor i resväskan: Utskrivet antagningsbevis, Legitimation, Finkläder, (Under nollningen sker ett flertal sittningar, dvs. stora middagar då det brukar vara klädkod. En eller två finare klänningar eller en mörk kostym brukar räcka att ha med sig. Man måste inte köpa nya grejer, man kommer långt på en klänning från H&M eller en kavaj och mörka jeans.), Liggunderlag och sovsäck (Det kommer att ske en övernattning mellan fredag och lördag första veckan, så det är bra att ha med sovsäck och liggunderlag.)
 6. Skaffa någonstans att bo! Bostadssituationen i Lund kan vara lite knepig, men det finns flera ställen att leta på: AF bostäder (kräver medlemskap i Studentlund, se nedan), Olika nationer (som har novischförtur för lyckosamma personer, se längre ner i listan för mer info om nationer) Michael Hansens Kollegium, Andrahandsboende via bopoolen, Blocket och Facebookgrupper
 7. Skaffa hemförsäkring. Inga aktiviteter som sker efter ordinarie skoltid täcks av skolans försäkring. Se till att teckna en hemförsäkring som täcker om en olycka skulle vara framme.
 8. Adressändra på skatteverkets hemsida. Det blir tråkigt om ditt nya fina studentkort som kommer med posten hamnar på fel adress.
 9. Har du facebook? I så fall kan du like:a sidorna F-sektionen inom TLTH och Teknologkåren vid LTH. Där dyker det konstant upp info som rör nollningen och studierna vid LTH.

Här följer lite saker som inte är lika viktiga men som ändå är bra att fixa:

 1. Skaffa cykel, det är ett otroligt bra sätt att ta sig runt i Lund. Tips på var man kan hitta detta är blocket eller i facebookgruppen “Sell/Buy Stuff in Lund, Sweden”. Var försiktig dock då säljarna oftast är medvetna om att de har en god marknad inför höstterminen då många nya studenter köper cykel. Man kan även hitta cyklar på cykelauktion, även här gäller det att vara lite försiktig då cyklarna säljs i befintligt skick.
 2. Skaffa swish. Det är en app till din mobiltelefon som gör det enkelt att överföra pengar från person till person. I studentlivet gör man många små transaktioner, speciellt under nollningen då det är mycket aktiviteter. Mer info här.
 3. Bli medlem i Studentlund. Studentlund är den organisation som sammankopplar Lunds nationer, vilka är studentföreningar som anordnar klubbar, pubar och många andra roliga aktiviteter. Dessa är inte direkt kopplade till teknologkåren TLTH. För att få kunna gå på nationsaktiviteter måste man vara inskriven vid en nation, där steg 1 är att bli medlem i studentlund och steg 2 är att skriva in sig under en nation när man väl är i Lund.
 4. Kolla upp ditt skolschema här.

Stor kram och lycka till!