Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Checklista - Att Göra Innan Du Börjar

 1. Aktivera ditt studentkonto, som ger dig tillgång till alla datorrelaterade tjänster på universitetet (det är alltså väldigt viktigt). Du bör få ett mail om detta några dagar efter ditt andra antagningsbesked. Mer info här. Spara dina inloggningsuppgifter till det här kontot.
 2. Bli medlem i teknologkåren. Utan detta kan du inte delta i många av eventen som anordnas, och det är via kåren du får din studentlegitimation. Du bli medlem här.
 3. Skaffa ett konto här på F-sektionens hemsida, fsektionen.se. Här kommer du att kunna hitta information om event och annat som händer på sektionen. Härifrån kommer du även att anmäla dig till evenemang, skapa det så snart du kan så att vi kan lägga till dig i faddergruppen.
 4. Skaffa någonstans att bo! Bostadssituationen i Lund kan vara lite knepig, men det finns flera ställen att leta på: AF bostäder (kräver medlemskap i Studentlund, se nedan). Olika nationer (som har novischförtur för lyckosamma personer, se längre ner i listan för mer info om nationer) Michael Hansens Kollegium, Andrahandsboende via bopoolen, Blocket och Facebookgrupper
 5. Skaffa hemförsäkring om du inte redan har det. Inga aktiviteter som sker efter ordinarie skoltid täcks av skolans försäkring. Se till att teckna en hemförsäkring som täcker om en olycka skulle vara framme.
 6. Adressändra på skatteverkets hemsida. Det blir tråkigt om ditt nya fina studentkort som kommer med posten hamnar på fel adress.
 7. Har du facebook? I så fall kan du like:a sidorna F-sektionen inom TLTH och Teknologkåren vid LTH. Där dyker det konstant upp info som rör nollningen och studierna vid LTH. Man får gärna även gå med i facebookgruppen F-sektionen.

Här följer lite saker som inte är lika viktiga men som ändå är bra att fixa:

 1. Skaffa cykel, det är ett otroligt bra sätt att ta sig runt i Lund. Tips på var man kan hitta detta är blocket eller i facebookgruppen “Sell/Buy Stuff in Lund, Sweden”. FB marketplace är också ett bra ställe all kolla på. Var försiktig dock då säljarna oftast är medvetna om att de har en god marknad inför terminsstart då många nya studenter köper cykel.
 2. Skaffa swish. Det är en app till din mobiltelefon som gör det enkelt att överföra pengar från person till person. I studentlivet gör man många små transaktioner. Mer info här.
 3. Bli medlem i Studentlund. Studentlund är den organisation som sammankopplar Lunds nationer, vilka är studentföreningar som anordnar klubbar, pubar och många andra roliga aktiviteter. Dessa är inte direkt kopplade till teknologkåren TLTH. För att få kunna gå på nationsaktiviteter måste man vara inskriven vid en nation, där steg 1 är att bli medlem via hemsidan i studentlund och steg 2 är att skriva in sig under en nation när man väl är i Lund. Det gör man genom att gå till expeditionen hos den antion man vill skriva in sig på.
 4. Kolla upp ditt skolschema här.

Stor kram och lycka till!