Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Checklista - Att Göra Innan Nollningen

Innan nollningen är det bra att se till att du har några saker fixade. Vissa av dem är viktiga för att du ska kunna delta i alla nollningens aktiviteter, andra är bara sköna att få gjorda innan allt drar igång ordentligt.

 1. MISSA INTE att självregistrera i canvas från den 19e till den 24e augusti.

 2. Bli medlem i teknologkåren. Utan detta kan du inte delta i många utav eventen som anordnas och det är via kåren du får din studentlegitimation. Du blir medlem här.
  Skriv gärna ut kvitto/bekräftelse på att du blivit medlem, så att du kan bevisa medlemskap även innan du får din studentlegitimation på posten.

 3. Aktivera ditt studentkonto, som ger dig tillgång till alla datorrelaterade tjänster på universitetet (det är alltså ganska viktigt). Du får ett mail om detta några dagar efter ditt andra antagningsbesked. Mer info här. Spara dina inloggningsuppgifter till det här kontot.

 4. Skaffa ett konto här på F-sektionens hemsida, fsektionen.se. På den här sidan kommer du under och efter nollningen att hitta information om events och om vad som händer på sektionen. Härifrån kommer du även att anmäla dig till events under nollningen.

 5. Packa ner följande grejor i resväskan:

  • Utskrivet antagningsbevis
  • Finkläder till sittningar (OBS klädkoder är ej strikta under nollningen, du behöver inte köpa extra fina kläder om du inte redan har.)
  • foto-ID
 6. Bostad. Bostadssituationen i Lund kan vara lite knepig, men det finns flera alternativ för var man kan leta:

 7. Skaffa hemförsäkring. Inga aktiviteter som sker efter ordinarie skoltid täcks av skolans försäkring. Se till att teckna en hemförsäkring som täcker om en olycka skulle vara framme.

 8. Adressändra på skatteverkets hemsida. Det blir tråkigt om ditt nya fina studentkort som kommer med posten hamnar på fel adress.

 9. Har du facebook? I så fall kan du like:a sidorna F-sektionen inom TLTH och Teknologkåren vid LTH. Där dyker det konstant upp info som rör nollningen och studierna vid LTH.

Här följer också lite saker som inte är lika viktiga men som ändå är bra att fixa:

 1. Skaffa cykel, det är ett otroligt bra sätt att ta sig runt i Lund. Tips på var man kan hitta detta är blocket eller i facebookgruppen “Sell/Buy Stuff in Lund, Sweden”. Var försiktig dock då säljarna oftast är medvetna om att de har en god marknad inför höstterminen då många nya studenter köper cykel. Man kan även hitta cyklar på cykelauktion, även här gäller det att vara lite försiktig då cyklarna säljs i befintligt skick.

 2. Skaffa swish. Det är en app till din mobiltelefon som gör det enkelt att överföra pengar från person till person. I studentlivet gör man många små transaktioner, speciellt under nollningen då det är mycket aktiviteter. Mer info här

 3. Bli medlem i studentlund. Studentlund är den organisation som sammankopplar lunds nationer, vilka är studentföreningar som anordnar klubbar, pubar och många andra roliga aktiviteter. Dessa är inte direkt kopplade till teknologkåren TLTH. För att få kunna gå på nationsaktiviteter måste man vara inskriven vid nation, där steg 1 är att bli medlem i studentlund här och steg 2 är att skriva in sig under en nation när man väl är i Lund.

 4. Kolla upp ditt skolschema här .

Stor kram och lycka till!