Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

En sanningsenlig spökhistoria

Läsårets första FETSM hade Halloween-tema, så självklart är det mest passande gycklet en sanningsenlig spökhistoria. Boooo!~~
5 nov 2018 Emelie Zhu

(Varning, viewer discretion is advised)

Det var den 31:a spooktober, dagen för godis och bus. Efter nollningens slut så hade nätterna börjat bli längre och kallare, mörkrets varelser hade blivit våghalsigare och fräckare...

Den arbetsamma arkivarien gick ner i Mattehusets välkända arkiv för att fortsätta bryggandet av det världsberömda morotsvinet Hilbeaux. Men ack, när arkivarien skulle tända ljuset i arkivet så flimrade enbart ljuset till lite innan lamporna sprack. Ett moln av damm verkade sväva mot arkivarien.
“Men vad i helskotta, jag dammade ju precis förra veckan!” utbrast arkivarien.

 • Vad är det här? Är det lukten av alkohol jag känner? hördes det komma från en liten undangömd vrå.
 • Hallå, vem är det där? frågade arkivarien medan han tänkte “arkivet är ju sjukt exklusivt, inte bara vem som helst har access hit!”
 • Jag är Greve T.E. och jag har kommit för att livnära mig, sade rösten när hen steg fram i ljuset av källaren. Hen hade långa, vita huggtänder, den blekaste huden och en mörk, skräckinjagande mantel (men, typ, inte en cool en som man får ha på sig som fös).
 • Oj men värst vilken killer utstyrsel du hade! Du ser ju ut som en riktigt fet vampyr! sa arkivarien medan han petade på grevens huggtänder. Tänderna känns så äkta!
 • Jo, det är ju för att dem är det! Men jag är ju inte vilken vampyr som helst, jag är en sådan fräck en som livnär mig på teknologens livskraft och glädje! MOHAHAHAH (skräckinjagande skratt)
  Arkivarien insåg nu vad T.E. stod för: tillståndsenheten!! :O Men ack, det var för sent! Greve T.E. sträckte fram det förfärade besluts-memo-t: ett kort meddelande i all-caps som löd “BYOB NU FÖRBJUDET”.
  Medan arkivarien kutade iväg för att finna söta sanningsspridarna så att de kunde föra vidare denna information till sektionen, så kom den fantastiska sektionsfotografen ner till arkivet för att hämta kameran. Greve T.E. hälsade på fotografen och bad om en bild för att “minnas min otroliga seger.” Som den ivriga fotograf han var, som aldrig tackade nej till att fota, så monterade han snabbt på blixten på kameran och fotade Greve T.E.. Greve T.E. pose-ade som om hen skulle på framsidan av Vogue-magazine, det vill säga, hen Vogue-ade.

 • Låt oss se dem bilderna nu då!
  Men när fotografen skulle kolla genom bilderna han precis tog, så var det enbart ett tomt arkiv som syntes i bilderna….
  Hmmm skumt, vad tror du har hänt med bilderna? frågade fotografen till greven, som stod lite snopet bakom, för hen hade ju glömt om vad hen var….

 • Äsch, det är en massans sketmög! Jag har lyckats förbjuda alla era BYOBs, så det så! Nästa gång jag kommer tillbaks, då kommer jag ha tagit all er glädje, era sittningar OCH Hilbert Café! Hela Mattehuset kommer bli mitt! MOHAHAHAHAHAH!
  Greven blev till ett moln av fladdermöss och flög iväg genom tunnlarna….

 • Äsch, det tricket har jag sett Batman göra innan, sade fotografen lite högt till sigsjälv, innan han insåg vad som greven hade sagt!
  Men som tur var, gick alla sexets mästare precis förbi arkivet då, och undrade varför fotografen såg så deppig ut :( Han hade ju brytit ihop till en ledsen hög på golvet. Arkivarien hann precis tillbaka ner i arkivet och såg alla samlade runt fotografen och insåg då att fotografen hade träffat Greve T.E. han med.

 • Det var Greve T.E. som precis var här! Hen livnär sig på teknologens glädje och livskraft och har därmed förbjudit BYOBs på campus!

 • Äsch, vad kan nån random snubbe som kallar sig Greve T.E. göra oss? fråga Joar

 • T.E. står för tillståndsenheten!!!¡ (Arkivarien)

 • Åh nejjjjjj!!,! Då kan dem ju visst förbjuda BYOBs! sade Tilda.

 • Och det är ju inte äns det värsta, det värsta är ju att hen är en vampyr! (Arkivarien)

 • Men om hen är en vampyr så kan ju silver avskräcka dem så att de aldrig kommer tillbaks! Men det näst bästa vi har är ju bara en life-size bronsälgsta–, började Rebecka.

 • Faktiskt så avslogs den motionen så vi fick aldrig en bronsälg, avbröt Oskar.

 • NEJJJJJJ!!!!! Vi är dödsdömdaaaaaa! skrek Tobias.

 • Finns det inte något annat sätt vi kan skydda sektionen mot Tillståndsenheten? frågade Karl

 • Hallå, är inte vampyrers kryptonit vitlök? sade Jakob. För föset har ju en ICA-påse med ca 70 vitlökar kvar i cafékylen från nollning, vi kan väl bara sprida ut dem lite överallt i Mattehuset så kommer tillståndenhetsvampyren eller vem den är att inte kunna komma tillbaks hit för att enforce-a förbjudet.
  Så på Jakobs geniala förslag och mästarnas kvicka agerande, så spreds 70 vitlökar runt i Mattehuset på en kort timme! Mattehuset, och dess kära arkiv, fick inga fler besök från Greven T.E. och sektionen lyckades leva lyckliga i alla sina dagar!

Allt tack vare mästarnas fina arbete på sittningar där massvis med god mat o dryck bjöds på så att man inte äns känner behovet av BYOB då det istället finns coola drinkar istället!

Disclaimer: det råder fortfarande BYOB-förbjud, pl0x don’t break förbjudet