Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Sångarstriden

Large rityta 1mindre 0b680ab41e70391d46493506dd81a889

Vad är Sångarstriden?

Sångarstriden är en prestigefull, glamourös och allmänt asfet tävling i musik mellan sektionerna på LTH! Varje sektion ställer upp med med en körsång, en egenskriven bordsvisa och ett musikalnummer. Sångarstriden 2020 blev tyvärr inställd, och det innebär dubbelt krut för Sångarstriden 2021!

Kort och gott så ska:

  • Körsången låta bra.
  • Bordsvisan vara nyskiven och finurlig/rolig/underfundig/nytänkande/överraskande? Flera guldkorn i TLTHs och resten av Sveriges sångböcker kommer härifrån, den mest kända är kanske Feta fransyskor, som framfördes av K-sektionen 1985.
  • Musikalen vara tolv minuter lång och varje sektion ska framföra en historia genom dans, teater och sång ackompanjerat av ett band, kostym, smink och scenografi. Den enda uttrycksform som inte tillåts är att prata. Musikalen bedöms efter musikalitet, konstnärlig skicklighet och historiens fyndighet.

Vem vinner?

  • Domare för spektalket är inspektorerna, som balanserar varandra genom att vara lika partiska för olika parter.
  • Den vinnande sektionen får med sig ett vandringspris, en träskofiol som vinnande Sångarstridsansvarig/a har ett år på sig att lära sig spela till nästa omgång.
Large s s18k r 03fe9ac51a5424da7b08d232cea090c5

Vi söker nu Maestro’s inom dessa områden!

Kapellmaestro

Maestro, musik! Led bandet och rocka allas trumhinnor när ni lägger musiken till musikalen. Vi söker dig som kan leda en orkester och vet hur man får olika typer av musikinstrument att låta bra tillsammans. Du kommer behöva lägga lite tid under sommaren för att (tillsammans med förmännen) få ihop musiken till fria delen och därefter ansvara för att bandets övningstillfällen.

Dansmaestro

Har du en passion för dans och vill vara med och koreografera f-sektionens bidrag till SåS 2021? Då kanske Dansmaestro är något för dig?

Kostymmaestro

Vi söker en ledare med kreativ själ som inte har något emot att få både smink under naglarna och nålstick i fingarna. En av de viktigaste aspekterna av ett bra bidrag i sångarstriden är självklart hur spexarna ser ut! Pyssla, fixa coola accessoarer, sy och fika, det blir inte mycket mysigare än kostymgruppen.

Dekormaestro

Vill du måla, snickra och chilla? Led dekorgruppen och bygg de feta prylar och kulisser som sätter stämningen för musikalen. Här krävs både kreativitet och problemlösning!

Köksmaestro

Den här posten passar perfekt för dig som älskar att laga mat tillsammans med andra. Testa på hur det är att vara sexmästare... fast utan stress!. En massa SåS blir det såklart! Vi söker någon som kan tänka sig att leda ett kök som kan laga mat inte bara till två sittningar, utan även (enklare) måltider som säljs under rep.

Här skickar du in din ansökan: https://forms.gle/cM9bGCifjEPfZ7Mx6

Arbetet börjar till största del EFTER nollningen. Tillsammans med alla maestros finns grupper som ansvarar för de olika områdena. Dessa kommer vi att tillsätta några veckor in på höstterminen. Håll utkik!

(Under läsperiod 2 planerar vi att ha två tillfällen i veckan då det finns möjlighet att träffas och öva. Vid ett av dessa tillfällen erbjuds mat till självkostnadspris. Detta lär pågå i ca 4 veckor)

Eventuella frågor besvaras gärna via sangarstriden@fsektionen.se

Vi ses på sångarstriden!

Kram från Johan Furuhjelm, Erik Nilsson och Elias Engström, Sångarstridsförmän 2021

(Bilderna är från F-sektionens bidrag till Sångarstriden 2019)

Large s s18bild 3a8e0939b0f100c1f4196b2cf1ac1ee9