Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Likabehandlingsutskottet


Large img 0316 8cae8e21068ba09c26dffa7247278131
Large img 0317 5c77d80f0476c8e69de9dcb2d3894727

För att alla ska trivas och känna sig välkomna på sektionen är det viktigt att sektionens verksamhet genomsyras av ett likabehandlingstänk. Därför finns Likabehandlingsutskottet!

Vi ser till att sektionens likabehandlingspolicy efterföljs, genom att se till att det finns en likabehandlingsplan och att uppdatera den. Vi anordnar även utbildningar för funktionärer, för att alla som engagerar sig i F-sektionen ska ha de kunskaper som behövs för att utveckla och utvärdera sin verksamhet. Dessutom ser vi även till att följa upp hur de andra utskottens arbete med likabehandling gått under året.

Du känner igen medlemmar i utskottet på deras färgade tofsar (till skillnad från de svarta tofsarna) som hänger i teknologmössan och är alltid välkommen att prata med oss om allt möjligt! Tofsarna ser du på bilden!

Ordföranden i likabehandlingsutskottet har koll på Teknologkårens arbete via kårkollegiet. Ordföranden är dessutom studerandeskyddsombud för psykosocialhälsa, det vill säga den som tar emot anmälningar om diskriminering och kränkande behandling. Så om du någon gång reagerar på något som känns orätt, tveka inte en sekund på att kontakta likabehandlingsordföranden! Naturligtvis kan du vara anonym.

Likabehandlingsutskottets ledamöter är med och planerar evenemang som anknyter till likabehandling på olika sätt. Exempelvis kan det vara filmkvällar och diskussionsmöten rörande mer känsliga ämnen. De hjälper även till med att marknadsföra sektionens och kårens likabehandlingsarbete.

Poster

Beskrivning

Som ledamot i likabehandlingsutskottet kan du driva olika projekt och engagera sektionen i likabehandlingsfrågor, exempelvis genom att arrangera utbildningar, filmkvällar, lunchföreläsningar eller något helt annat.
Du är även ett ombud för sektionens medlemmar, och genom ditt arbete lär du dig massor om diskrimineringsfrågor och jämlikhet.
Så om du brinner för att synliggöra orättvisor, tveka inte att söka till likabehandlingsutskottet!

Beskrivning

Likabehandlingsordföranden är ansvarig för utskottets verksamhet, och uppmuntrar till en massa roliga projekt! Ordföranden har koll på sektionens likabehandlingsplan, och ser till att alla som engagerar sig i sektionen på olika sätt har de kunskaper de behöver för att utvärdera och utveckla sina verksamheter ur ett likabehandlingsperspektiv.
Som likabehandlingsordförande är man ledamot i nämnden och man sitter även med i likabehandlingskollegiet på kåren, tillsammans med likabehandlingsfunktionärer från de andra sektionerna. Det är ett bra tillfälle att lära känna andra och planera stora projekt för alla teknologer!

Vem har posten?

Beskrivning

Vice Likabehandlingsordförande bistår ordföranden i dennes arbete och ansvarar samtidigt för utskottets sociala åtagenden. Vice ordföranden planerar avkopplande, roliga och mycket uppskattade evenemang för medlemmarna i sektionen och är huvudansvarig för att hålla i dem. Målet är att skapa inkluderande evenemang och få alla att känna sig välkomna på sektionen. Vice ordföranden är också ansvarig för att upprätthålla en god och trevlig miljö inom utskottet och se till att alla mår bra.

Vem har posten?